Controversatul concurs ce s-a desfasurat pentru ocuparea functiei de sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta nu s-a incheiat deloc, desi aparent se lasase senzatia ca apele au devenit mai limpezi si Inspectoratul local urma sa aiba un conducator. Doi dintre concurenti s-au simtit lezati de notele atribuite de catre comisia de evaluare si au trecut la fapte, adica la contestatii.

Nemultumiti de notele obtinute la examenul sustinut pentru sefia IPJ Constanta, cei doi candidati din Mangalia – comisar sef Nicolae Pescaru, comandantul Politiei Municipiului Mangalia, si comisar Valentin Mustatea, seful Cercetarilor Penale din aceeasi institutie, au decis sa conteste rezultatele pe care le-au aflat abia in cursul zilei de luni, 11 iulie.

Cei doi au ajuns sa depuna contestatiile pe ultima suta de metri, cu zece minute inainte ca „termenul“ de gratie sa expire. „Pur si simplu consider ca notele obtinute nu reflecta calitatea raspunsurilor si proiectelor prezentate de noi in concurs.

Noi nu contestam o persoana, lucru interzis de regulament, dar credem ca am fi meritat note mai bune decat cele obtinute“, ne-a declarat comisar Valentin Mustatea, unul dintre candidatii la sefia IPJ Constanta.

Notele obtinute de cei doi ofiteri ai Politiei Mangalia au fost de 7 – proiect managerial si 7,06 – examen profesional scris pentru comisar Valentin Mustatea, care a contestat ambele examene si de 7,16 pentru examenul scris, pentru comisar sef Nicolae Pescaru, care nu a fost nemultumit decat de aceasta proba.

Lucrari reprezentative pentru candidati

O alta nemultumire a candidatilor din Mangalia a fost legata de intarzierea afisarii rezultatelor. Abia in cursul zilei de luni cei doi si-au aflat notele obtinute in concurs, desi, se pare ca acestea erau cunoscute si trecute „in scris“ inca de a doua zi de dupa examinare, adica din 29 iunie.

In urma contestatiilor, va fi formata o comisie direct de la Ministerul Administratiei si Internelor, care va reexamina lucrarilor celor doi ofiteri din Mangalia. Pe de alta parte, castigatorul acestui duel, comisar sef Victor Popescu, seful Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, declara ca nu l-ar fi informat nimeni despre aceasta contestatie.

Surse oficiale din Politie afirma despre notele obtinute de cei doi contestatari, ca acestea sunt cat se poate de corecte si de reprezentative, lucrarile fiind corectate cu foarte mare atentie. Oficialii au precizat ca recorectarea lucrarilor nu va face decat sa confirme cele spuse.

Oricum, deja plictisiti de aceasta situatie penibila, cand ba avem conducator al IPJ-ului, ba nu mai avem, dupa ce concursul s-a amanat luni la rand, nu prea mai exista lucruri certe despre acest fapt.