Printr-un ordin al ministrului Transporturilor, Constructiilor si Turismului emis in data de 12 iulie a.c., Mircea Dionisie, directorul general al Aeroportului International Mihail Kogalniceanu a fost demis din functie, in locul sau fiind numit Corneliu Balan.

Desi Prefectura Constanta a fost instiintata despre schimbarea conducerii, se pare ca cei de la minister au neglijat sa-i informeze si reprezentantii aeroportului. In cursul zilei de ieri, 13 iulie a.c. la Aeroportul International „Mihail Kogalniceanu” activitatea a decurs in mod normal, fara ca cineva sa se sinchiseasca prea mult de schimbarea conducerii.

Mai mult, sedintele au fost tinute in continuare, si chiar au fost prezidate de Dionisie Mircea, in calitate de director general si presedinte al Consiliului de Administratie. Si asta pentru ca reprezentantii aeroportului nu erau la curent cu modificarile impuse de la nivelul ministerului de resort.

Mai mult, angajatii au fost surprinsi de vestea ca au un nou director, de care nici macar nu au auzit, fapt pe care l-au aflat de la reprezentantii presei, caci celor de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului nu li s-a parut relevant ca trebuie informati si cei din cadrul aeroportului.

Vestea a fost cu atat mai neasteptata pentru directorul general Dionisie Mircea, drept pentru care acesta a evitat sa raspunda intrebarilor presei, dupa terminarea sedintei parasind in mare graba institutia.

Desi in cursul zilei de ieri, 13 iulie a.c., era stabilita o intalnire intre Danut Culetu, prefectul Constantei si Corneliu Balan, actualul director general si presedintele Consiliului de Administratie al Aeroportului „Mihail Kogalniceanu”, aceasta nu a mai avut loc, fiind amanata pentru astazi.

Initial intalnirea ar fi trebuit sa aiba loc in jurul orei 13.00, prefectul amanandu-si chiar si plecarea in teritoriu pentru a fi prezent. Practic insa, Corneliu Balan, din cauza inundatiilor din judetul Constanta a ramas blocat pe DN 22A, in dreptul localitatii Cernavoda si nu a mai ajuns la Prefectura.

Fost director al FPS si al Bursei de Valori

Mai mult, prefectul Danut Culetu nu a putut sa ofere detalii privind motivele pentru care a fost demis Dionisie Mircea, subliniind ca a fost o dispozitie ce a venit de la nivelul ministerului de resort.

Trebuie mentionat totusi ca experienta conducerii unui aeroport va fi una noua pentru Corneliu Balan, in conditiile in care in curriculum-ul sau sunt trecute functia de sef al Fondului Proprietatii de Stat intre anii 1993-1996, dupa care a ocupat o functie de conducere in cadrul Bursei de Valori Bucuresti.

Daca in acest timp, activitatea sa politica a fost neglijata, dupa 1996 acesta s-a ocupat si de politica, fiind membru al Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania.

Astfel, in urma schimbarii politice, postul de director al Aeroportului International „Mihail Kogalniceanu” a revenit reprezentantului UDMR, iar Corneliu Balan a fost desemnat ca fiind cel mai potrivit pentru ocuparea postului.