Compania franceza "Sade", care se ocupa de lucrarile de apa si canalizare ale municipiului Cluj-Napoca, a primit, ieri, din partea Primariei un ultim avertisment si o amenda de 20 de milioane de lei vechi. Primarul orasului, Emil Boc, este nemultumit de felul in care angajatii societatii realizeaza lucrarile de canalizare.

In 28 de locatii, unde au primit autorizatie de spargere a strazilor, a expirat termenul de realizare a lucrarilor.

Boc a spus ca firma "Sade" a primit un termen de cinci zile pentru a reface strazile sparte. In cazul in care nu va respecta acest termen, Primaria va sanctiona societatea cu amenzi intre 20 si 40 de milioane de lei vechi pentru fiecare locatie. Strada Tulcea, de exemplu, unde autorizatia a expirat din data de 10 mai, este inca nerefacuta.

In aceiasi situatie se afla si Bulevardul 21 Decembrie, Piata Unirii sau strada Paris.

O alta nemultumire a primarului referitoare la serviciile prestate de "Sade" este legata de faptul ca muncitorii firmei au taiat din neatentie mai multe cabluri de curent electric in opt locuri, lasand cartierele in bezna ore in sir. Reprezentantii "Electrica" sustin, insa, ca nu doar retelele subterane au fost afectate, ci si doua cabluri aeriene smulse cu excavatorul.

Tot din cauza neatentiei muncitorilor "Sade", mai multe posturi TV si de radio s-au trezit cu antenele instalate pe Turnul Parasutistilor "prajite".

"Sade" lucreaza la Cluj-Napoca in baza unei licitatii pentru fonduri ISPA si va inlocui reteaua de alimentare cu apa si canalizare din oras. Valoarea lucrarilor firmei in judetul Cluj se ridica la 61 de milioane de euro.

"Sade" va realiza si sistemul de aductiune a apei potabile pentru Cluj-Napoca, de la barajul Tarnita, precum si sistemul de apa si canalizare de la viitorul cartier de la Cetatea Fetei.