Membrii PSD din Sibiu readuc in discutie publica acuzele la adresa Aliantei "D.A.". Astfel, acestia afirma ca actuala Putere incearca sa "fure" alesii fostului partid de guvernamant din structurile locale la nivelul judetului.

Mai mult chiar, in situatia in care orientarea politica a unora dintre primarii si consilierii locali s-ar putea schimba in perioada urmatoare, seful filialei sibiene a PSD, deputatul Ioan Cindrea, ameninta ca restul alesilor, cei care ar ramane loiali partidului, ar putea renunta la functiile pe care le detin in prezent la nivelul administratiei locale.

"Spaima" ca fostul partid de guvernamant si-ar putea pierde alesii la nivelul administratiei locale, adusa in discutie de catre deputatul Ioan Cindrea au ajuns si la nivelul Comitetului Executiv National al partidului, unde teoria "furtului de primari" a capatat o nesperata atentie din partea liderilor nationali ai PSD.

"Alianta PNL-PD a demarat un amplu proces de modificare a echilibrului electoral rezultat in urma votului liber exprimat la alegerile locale din 2004.

Se uzeaza de metode diferite, de la santajul politic, amenintarile cu diferite controale tendentioase dispuse de prefecti sau cu actiuni penale in Justitie, pana la campanii de presa pentru discreditarea unor alesi locali ai PSD", se arata in documentul emis de social-democrati.

Cindrea crede ca judetul ar putea intra in criza administrativa daca cei 36 de primari, 29 de viceprimari si 270 de consilieri ai PSD s-ar retrage din activitate, la comanda politica. Pe de alta parte insa, alesii social-democrati ar putea refuza sa-si paraseasca posturile.