"Consiliul Judetean trebuie sa se implice ca hotelul "Orizont" sa revina celor carora le-a fost destinat, adica tinerilor, nu unor oameni de afaceri care l-au luat cu cateva sute de mii de euro, iar hotelul valoreaza cateva milioane", a spus consilierul PD, Constantin Serban.

Acesta a mai afirmat ca aceasta afacere a fost posibila si pentru ca "ambii oameni de afaceri, domnul Panaitescu si Michel Nseir au sponsorizat PSD". La aceasta afirmatie, intrebarea consilierului PSD, Cezar Spulber, care este si trezorierul partidului, a fost: "Aveti probe? Aratati-le!". "Le am si am sa vi le arat", a spus Serban.

Presedintele CJ, Lucian Flaiser a spus doar ca "aceasta situatie va fi analizata". Secretarul general Ioan Serbina este de parere ca "institutia si-a facut datoria. Noi am eliberat certificat de proprietate Fundatiei pentru Tineret, pentru ca o hotarare de Guvern din 1990 stabilea ca aceste hoteluri trec in proprietatea acestor fundatii.

Hotelul a devenit proprietatea unei societati, "Juventus" si aceasta societate a vandut hotelul. Fundatia a castigat procesul de revendicare la Curtea Suprema de Justitie".

Presedintele Fundatiei de Tineret, urmasa bunurilor fostului UTC, este acum primarul comunei Gorban, Ion Leonte. Patrimoniu este revendicat de firma "Juventus" SA, la care erau mai bine de 1.000 de actionari in urma privatizarii cu cupoane, au obtinut de la Prefectura titlu de proprietate pe pamantul de sub hotel.

Cu acest act, "Juventus" s-a considerat proprietara hotelului, iar din acest punct a inceput razboiul. Societatea "Moldrom", firma fostului deputat PSD Paul Neamtu, a achizitionat pachetul majoritar de actiuni de la "Juventus" si a dus mai departe lupta in instanta.

In noiembrie 2004, Panaitescu, impreuna cu sirianul Michael Nseir, om de afaceri apropiat al PSD, a platit jumatate de milion de dolari pe actiunile detinute de "Moldrom".

Hotelul "Orizont" este cotat la doua stele cu o capacitate de cazare de 120 de locuri. Situat in centrul orasului, acesta reprezinta o lovitura in afaceri.

Ramane de vazut in ce fel se va implica Consiliul Judetean in acest scandal si cat va conta opinia unor consilieri ai unui partid politic aflat la putere, avand in vedere ca unul din afaceristii de la "Orizont", Ciprian Cucos, este cumnatul Elenei Udrea, consilier prezidential.