Noile intrari in sediul Inspectoratului de Politie, al Politiei Municipale si al altor sectii, ce au beneficiat de alinierea amenajarilor interioare la standardele europene, au fost realizate cu bani de la buget, dar si prin bunavointa unor sponsori.

De asemenea, putin cunoscut este efortul depus de unii lucratori ai Politiei pentru a gasi acesti oameni dispusi sa ajute Politia constanteana, si nu numai.

Pentru ca Politia Romana sa atinga standardele impuse de Uniunea Europeana nu este nevoie doar de politisti bine pregatiti, cu rezultate remarcabile, ci si de un aspect si un nivel de dotare a sediilor unde isi desfasoara oamenii legi activitatea asemeni celor occidentale.

Pentru a nu fi pusi intr-o situatie proasta in momentul vizitei raportorului din partea europenilor, ce a avut loc in cursul lunii iunie a anului in curs, Ministerul Administratiei si Internelor a decis alocarea a 2 miliarde lei, vechi bineinteles, pentru a reamenaja intrarile in principalele sedii de Politie din judetul Constanta.

Cum cele 2 miliarde lei nu au fost suficiente pentru a putea acoperii cheltuielile lucrarilor de amenajare, s-a apelat la bunavointa unor oameni ce au fost dispusi sa faca diverse sponsorizari pentru ca Politia constanteana sa poata sa treaca cu bine peste inspectia evaluatorului Uniunii Europene.

Un exemplu in acest sens ne-a fost oferit de catre comisar sef Mihai Toporan, seful Politiei Municipiului Constanta. „Mobilierul care a intrat in dotarea receptiei, a salii de asteptare si a camerelor de consiliere din sediul Politiei Municipale a fost donat de administratorul unei firme.

Mobilierul este nou, administratorul in cauza comandase mobila pentru firma sa, dar, intre timp, si-au schimbat sediul si mobilierul comandat nu s-a mai potrivit”, a declarat comisar sef Mihai Toporan. Tot el ne-a spus ca este destul de dificil sa gasesti astfel de oameni dispusi sa ofere bunuri, cu un nivel calitativ destul de ridicat, fara a avea absolut nimic de castigat.

Viitorul sediu al Sectiei 2, tot din sponsorizari

De altfel, inspector sef Sorin Oprea, fostul sef interimar al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, a declarat cotidianului nostru ca „toate sponsorizarile au fost primite din partea unor firme mari din Constanta, iar toate aceste firme au fost verificate pentru legalitatea lor si a donatiilor efectuate”.

De asemenea, si viitorul sediu al Sectiei 2, care este situata in apropierea Politiei de Frontiera, pe strada Tulcei din cartierul Tomis Nord, beneficiaza de o serie de sponsorizari in materiale de constructii ce acopera o buna parte din cheltuielile de amenajare.

„Pentru Sectia 2 am primit de la o societate materiale de constructii, printre care si gresie si faianta, societatea respectiva preferand sa faca donatia in materiale nu in bani, ca mai toate firmele de altfel”, a declarat comisar sef Mihai Toporan.

Si sala de conferinte care urmeaza sa fie amenajata in sediul Politiei Municipiului Constanta va beneficia de o serie de astfel de donatii.

Se pare ca, datorita bunavointei unor oameni si a eforturilor depuse de lucratorii Politiei Municipale, scaunele cinematografului Republica, actualmente in renovare, trecand printr-o serie de modificari si reamenajari, vor dota sala de conferinta mai sus mentionata.

Este pacat ca munca si eforturile depuse de unii politisti ajung sa fie eclipsate de actele iresponsabile si modul aberant de a se comporta a unora dintre colegii lor. Cu atat mai grav este daca acest mod de a reprezenta institutia politieneasca locala este pus in practica chiar de catre seful Compartimentului Informare si Relatii Publice din cadrul IPJ Constanta.