Dorinel Munteanu nu face nici un secret din faptul ca va face cateva modificari in prima formatie, pentru returul cu AS Saint-Etienne, insa a spus ca nu va schimba sistemul de joc. El s-a declarat multumit de devotamentul jucatorilor in primul meci cu formatia franceza si crede ca echipa sa se poate califica.

Ieri, conducerea clubului CFR Ecomax a donat 100 de milioane de lei sinistratilor din regiunile afectate de inundatii. Dorinel s-a aratat afectat de declaratiile belicoase facute de Adrian Mutu la adresa "Generatiei de Aur" si a lui Cristi Chivu.

"Saint-Etienne este o echipa puternica, periculoasa pe contraatac, dar poate fi eliminata printr-un joc curajos al nostru. Sunt multumit de prestatia echipei in cele trei saptamani de cand sunt la Cluj, iar rezultatele inregistrate stau drept marturie. La Saint-Etienne, pentru a ne califica, trebuie sa inscriem gol sau goluri", a declarat, la inceputul conferintei de presa, Dorinel Munteanu.

Antrenorul-jucator al "feroviarilor" a mai spus ca va schimba echipa de start, dar nu si sistemul, pentru ca acesta a dat roade cu Athletic Bilbao si in primul joc cu francezii de la Saint-Etienne.

Totusi, "Munti" nu a ezitat sa spuna ca in meciul cu francezii jucatorii sai nu au dat dovada de personalitate, refuzand sa-si asume responsabilitatea rezolvarii unor faze de poarta. Foarte probabil, fundasul dreapta Panin, suspendat din cauza cumulului de cartonase galbene, va fi inlocuit cu Balint, proaspat transferat de la FC Brasov.

Partida retur cu "verzii" de la Saint-Etienne se va disputa duminica, de la ora 18,30 (ora Romaniei) si va fi transmisa de postul ProTV. Delegatia clujeana va pleca spre Franta sambata, cu o cursa charter, si se va caza la un hotel de patru stele, aflat pe soseaua care leaga Saint-Etienne de Lyon. Ca si la Bilbao, CFR Ecomax va fi incurajata de 17 suporteri, care vor face drumul cu un microbuz.

Vlajic si Georgievski, refuzati de Sabau

Expediati de staff-ul tehnic clujean pentru a sustine probe de joc la Gloria Bistrita, mijlocasii Djordje Vlajic si Slavco Georgievski nu au corespuns cerintelor, fiind trimisi inapoi la Cluj de catre antrenorul Ioan Ovidiu Sabau.

Cei doi fotbalisti sarbi ai CFR Ecomax vor face parte din lotul largit al formatiei clujene, urmand sa fie redirectionati la "satelitul" Unirea Dej sau pusi pe lista de transferari. In aceeasi situatie se afla si Cosmin Goia, care l-a anuntat pe Dorinel Munteanu ca doreste sa paraseasca nu numai CFR Ecomax, dar si Clujul.

Lotul de 25 de jucatori, dintre care trei portari, cu care Dorinel Munteanu va aborda noul sezon competitional al Diviziei A, va fi definitivat abia dupa partida cu AS Saint-Etienne. Pana atunci, conform spuselor unui oficial al CFR Ecomax, astazi, la Dej, urmeaza a fi parafat contractul de asociere cu divizionara B Unirea Dej.

"Nu e frumos ce face!"

Dorinel nu-si explica reactia lui Adrian Mutu cu privire la Cristian Chivu si intreaga "Generatie de Aur". "Munti" considera declaratiile lui Mutu ca fiind belicoase si nepotrivite pentru un jucator exponential al noii generatii, din care si el considera ca face parte.

"Munti" a avut si puterea sa glumeasca, declarand ca el face parte din "Generatia de Aur", din cea actuala si, cu putin noroc, si din urmatoarea. In cele din urma, Dorinel a spus despre Mutu ca ar face bine sa se gandeasca de doua ori pana declara ceva. "La misto-uri suntem campioni mondiali.

Pe noi, cei din generatia trecuta, ne-au caracterizat rezultatele, chiar daca nu ne-am intors in tara cu nici o medalie. Nu e frumos ce spune si ce face Mutu! Ar face bine sa se gandeasca de doua ori inainte de a spune ceva", a conchis Dorinel Munteanu.

Sfaturi de la "Piti" si relatii bune cu "Regele"

Selectionerul Victor Piturca l-a felicitat pe "Munti" pentru rezultatul de egalitate obtinut cu AS Saint-Etienne si i-a oferit si cateva sfaturi pentru partida retur. "Sunt sfaturile unui prieten, pe care le primesc cu mare placere, dar tot eu iau deciziile", a spus Dorinel, cu referire la telefonul primit de la Piturca.

Apoi, chestionat in legatura cu speculatiile care il dau ca certat cu Gheorghe Hagi, "Munti" a spus ca acestea sunt doar aberatii. "Nu am avut niciodata un conflict cu Hagi. Se vor termina odata si aceste speculatii, plecate de la numarul de selectii in nationala", a declarat antrenorul-jucator al CFR Ecomax.

Dorinel a adunat 124 de selectii la nationala si il va putea egala pe "Rege" in meciul cu Andorra, iar mai apoi depasi cu ocazia partidei cu selectionata Cehiei. Ambele partide se vor disputa la Constanta, pe stadionul "Gheorghe Hagi"!

Tataran avertizeaza

Antrenorul principal al Unirii Dej, club care, astazi, va deveni, si in acte, "satelitul" CFR Ecomax, a declarat ca nu stie cum isi va imparti atributiile tehnice cu Remus Steop, fostul "secund" al lui Sunda la formatia "feroviara". Steop a fost detasat de catre conducerea CFR Ecomax sa antreneze, impreuna cu Ioan Tataran, echipa "satelit".

Tataran a spus ca nu titulatura este importanta, atata vreme cat castigurile materiale sunt substantiale, ci impartirea responsabilitatii, in special a rezultatelor. "Sunt curios sa vad cum vor negocia sefii mei cu cei de la CFR Ecomax. Daca nu-mi convine, imi iau lucrurile si plec", a mai spus Tataran.