Kiss sustine ca nu are actiuni la Lotus Market, dar au acolo actiuni copiii lui. Andrea si Tiberiu Kiss sunt actionari la firma care detine aproape jumatate din pachetul de actiuni al supermarketului.

"Daca gasiti ca am actiuni la Lotus Market, eu va dau dumneavoastra jumatate", declara, ieri, presedintele CJ Bihor, Kiss Alexandru. Promisiunea a fost facuta in cadrul conferintei de presa a Consiliului Judetean Bihor si a venit ca o incercare a presedintelui acestei institutii, Kiss Alexandru, de a-si justifica intentia construirii unui Aquapark chiar langa complexul comercial Lotus Market, condus de partenerul lui de afaceri Alexandru Mudura.

Precizam ca seful administratiei judetene a renuntat fara multe explicatii la cel de-al doilea amplasament, respectiv in apropierea statiunii Baile Felix, un loc considerat ideal pentru construirea unui astfel de obiectiv.

"Consiliul Judetean are bani pentru acest Aquapark", a declarat Kiss, negand cu indarjire ca ar avea vreun interes personal in dezvoltarea afacerilor supermarketului Lotus si, care, prin amplasarea parcului acvatic in zona, si-ar creste substantial vanzarile.

"La cifra de afaceri imensa pe care o are acest complex comercial, eu as fi bucuros daca as avea macar unu la suta din Lotus Market", a sustinut cu tarie seful administratiei judetene.

Numai ca, in spatele aparentei sinceritati a presedintelui CJ Bihor, lucrurile stau cu totul altfel. Intr-adevar, Kiss Alexandru nu figureaza ca actionar la Lotus Market, in schimb, copiii lui da.

Andrea si Tiberiu Kiss, impreuna cu fiul omului de afaceri Alexandru Mudura, Alexandru-jr., sunt actionari la SC Plaza Invest SA, firma care detine 38,5% din actiunile Lotus Market, actiuni a caror valoare se ridica la 8.726.024 de lei noi.

De altfel, "Plaza Invest" se situeaza pe primul loc in randul actionarilor supermarketului din cartierul Nufarul. Locul secund este ocupat de firma "Briton" KFT din Ungaria, cu 24,39% din actiuni, la egalitate cu o alta firma maghiara "BR Imobilia", al carei sediu nu este cunoscut nici macar de autoritatile ungare.

Surprinzator insa, Alexandru Mudura, cunoscut ca fiind patronul supermarketului, nu controleaza afacerea de la Lotus Market. Cu cele 7,08% din actiuni, omul de afaceri nu poate decide soarta complexului comercia fara spijinul fiului sau si al copiilor presedintelui CJ Bihor, detinatori ai pachetului de 38,5% pe care firma lor Plata Invest o are in capitalul social al supermarketului oradean.