Sase proprietari ai unor parcele de teren aflate pe viitorul traseu al soselei de centura a municipiului Sibiu vor fi expropriati in interes public prin decizie guvernamentala.

Oamenii refuza sa-si cedeze suprafetele de pamant catre stat considerand ca preturile oferite (intre 4 si 14 euro pe metru patrat) sunt prea mici fata de sumele la care se pot vinde respectivele parcele pe piata imobiliara libera.

Pentru terenurile in litigiu, proprietarii se judeca de aproape doi ani cu autoritatile, insa masura de forta majora a fost dictata de necesitatea de a continua lucrarile de constructie, care sunt intarziate cu cateva luni din cauza conditiilor meteo.

O echipa de experti imobiliari va face o evaluare a parcelelor ce vor fi expropriate, iar pe urma proprietarii acestora vor putea intra in posesia sumelor ce le vor fi atribuite cu titlu de despagubire.

Potrivit unor surse din Prefectura, aceasta este singura solutie care ar permite continuarea executiei la soseaua de centura, dupa ce finantarea lucrarii a fost obtinuta printr-un proiect Phare ISPA, iar termenele de executie, pe faze, au fost deja depasite.