La sediul CN Administratia Porturilor Maritime S.A. s-a desfasurat, in cursul zilei de 20 iulie a.c., o licitatie publica deschisa pentru adjudecarea serviciilor de preluare in vederea procesarii reziduurilor petroliere din facilitatile de stocare ale CN APMC si epurarea apelor uzate rezultate, ne-au declarat surse din cadrul Administratiei Portuare.

Pentru licitatia mentionata au cumparat documentele pentru participare un numar de sapte firme: ECO LEDO NET, ROYAL CONSULTING, ENVIROTECH, ECOMASTER SERVICII ECOLOGICE, LAFARGE ROMCIM, ECO PETROLEUM si S.C. INTERFORCE SRL.

Dintre acestea au participat efectiv la licitatie si au depus ofertele tehnice si financiare in plicuri inchise doar doua, respectiv SC ECO PETROLEUM SA reprezentata de Vasile Porcisteanu si SC ECO LEDO NET SRL Bucuresti, reprezentata de Pompiliu Ristin si Attila P. Racz.

Dupa deschiderea plicurilor cu ofertele financiare ale celor doua firme participante au fost facute cunoscute si sumele cerute de cele doua societati pentru prestarea serviciilor de procesare produse petroliere si epurare a apelor uzate.

Astfel, ECO LEDO NET a facut o oferta de 34 euro/tona (fara TVA) in timp ce ECO PETROLEUM a pretins doar 25 de euro/tona (fara TVA), ambele propuneri fiind valabile pentru o perioada de 60 de zile de la data desfasurarii licitatiei.

In perioada urmatoare membrii comisiei de licitatie vor analiza atat ofertele tehnice, cat si pe cele financiare, urmand sa decida care va fi castigatorul, au mai spus aceleasi surse.

Numai ca in spatele a cel putin uneia dintre cele doua firme ofertante, respectiv ECO PETROLEUM se afla nimeni altii decat Gheorghe Moldoveanu, fostul director general al CN APMC si Sever Roxin, consilier personal al liderului PSD Adrian Nastase, in perioada cand acesta din urma ocupa fotoliul de premier.

De altfel, in acea perioada Roxin a intervenit in numeroase cazuri pe langa fidelul subordonat Moldoveanu, pentru ca unele licitatii sa dea castig de cauza unor firme apartinand clientelei politico-economice ale fostului prim-ministru si ale PSD-ului aflat la putere.

In acest sens, cotidianul „Replica" a prezentat in exclusivitate la inceputul acestui an, cazul unei firme care desi a oferit 27 euro/tona in cadrul unei licitatii similare privind prelucrarea si distrugerea deseurilor petroliere colectate de la nave, a fost pe punctul de a pierde adjudecarea, din cauza interventiei de culise a lui Sever Roxin in favoarea unei alte societati ce oferise doar 7 euro/tona.

Cat despre Gheorghe Moldoveanu, publicatia noastra a prezentat in premiera cele mai mari tunuri date de fostul director general al Administratiei Portuare, inainte de a se pensiona strategic la inceputul anului 2005.

In urma acestor escrocherii incredibile orchestrate de Moldoveanu, de multe ori la comanda politica a fostului partid de guvernamant, CN APMC a fost vaduvita de cele mai profitabile servicii portuare instrainate pe nimic catre membrii camarilei lui Adrian Nastase, Miron Mitrea si a altor potentati social-democrati.

Avand in vedere ca PSD-ul a pierdut controlul puterii atat la nivel national, cat si la nivelul Administratiei Porturilor Maritime, incearca acum sa acapareze si ultimele servicii portuare pe care nu a avut timpul necesar sa le externalizeze in favoarea sa, in perioada directoratului lui Moldoveanu. Vom reveni.