Constatand ca vaca din gospodarie a decedat, Ghiulseve P., 30 ani, din comuna Castelu, s-a hotarat sa o transeze in cursul noptii de marti si sa o consume, oferind pachete de carne si altor noua rude. Restul de carne l-a dus pentru vanzare in Medgidia.

Ulterior, Ghiuselve P. a cerut efectuarea unui control veterinar asupra carnii de vita pe care o consumasera mai multe persoane, constatandu-se astfel ca este infestata cu antrax. Intre timp, proprietarii animalului au vrut sa recupereze paguba de la vacarul care se ingrijeste de cireada satului si pe care il considerau responsabil de pierderea viticii gasite ulterior la marginea satului.

O comisie din cadrul DSV Constanta, precum si lucratorii de politie din Medgidia s-au deplasat ulterior la Salim M., 53 ani si Senol M., 40 ani, din Medgidia, persoane care au cumparat de la Ghiulseve P. cantitatea de 18 kg carne si trei fragmente osoase provenite din carcasa de vita.

De altfel, au fost infestate in total 66 persoane, toate acestea fiind identificate si luate in evidenta de catre comisia din cadrul Directiei Sanitar Veterinare. Nici una dintre persoanele care au consumat carnea de vita nu a acuzat simptomele imbolnavirii cu antrax.

De asemenea, directorul DSV Constanta, Grigore Mertoiu, a declarat ca deocamdata a fost intocmita o lista cu 40 de persoane suspecte de antrax, pentru a fi tinute sub supraveghere.