Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Timis (IPJ) au declansat, cu avizul procurorilor, urmarirea penala impotriva directorului general adjunct al Companiei "Carpat Air", Valerii Macovei, originar din Republica Moldova.

Potrivit anchetatorilor, in perioada martie 2003 - septembrie 2004, acesta a realizat o serie de importuri, pentru care nu s-au achitat taxele vamale.

Mai exact, au fost aduse din strainatate mai multe piese pentru aeronavele aflate in dotarea "Carpat Air", insa in documentele insotitoare si respectiv declaratiile vamale au fost inserate date eronate privind valoarea bunurilor importate, afirma politistii.

In plus, organele de ancheta au mai descoperit ca pentru efectuarea de operatiuni de perfectionare pasiva, compania nu detinea autorizatie eliberata de Directia Regionala Interjudeteana Vamala Timisoara, asa cum cer normele legale. Potrivit oamenilor legii, prejudiciul cauzat bugetului public de directorul general adjunct se ridica la peste 9 miliarde lei.

Purtatorul de cuvant al IPJ, inspectorul principal Dumitru Pavel, a declarat, ieri, ca Valerii Macovei a fost pus sub acuzatia de folosire la autorizatia vamala de documente nereale si nerespectarea dispozitiilor privind operatiunile de import-export.