Un tanar angajat al unei prestigioase companii straine din judetul Timis a fost deferit Justitiei pentru trafic de influenta, dupa ce s-a gandit ca ar putea scoate bani frumosi de pe spatele unui coleg de munca. Potrivit procurorilor, Marius Pasaila (21 ani), din Sannicolau Mare, s-a angajat in octombrie 2004 in cadrul unui concern important.

Tanarul a fost cooptat la un moment dat a Compartimentul Logistica Interna, condus de Gabriel R., cel care avea competenta sa mute angajatii intre diferite sectoare de activitate. Marius il avea coleg de birou pe Adrian C. Acesta din urma i s-a destanuit lui Pasaila despre temerile sale legate de viitorul carierei si ca se simtea vulnerabil pe postul pe care il ocupa.

Ascultandu-l, in mintea colegului a incoltit ideea de castig usor. Astfel, el i-a spus lui Adrian C. ca il poate ajuta, insa nu pe gratis. In schimbul unei sume "modice" de 1.200 de euro, i-a promis acestuia ca ar putea trage unele sfori in unitate astfel incat sa-l salveze de la concediere. Adrian s-a dus, insa, la Politie si a sesizat cele intamplate.

Oamenii legii au reusit sa puna la punct o strategie de prindere in flagrant a lui Pasaila, care a "muscat" momeala. Astfel, la data de 6 aprilie, Adrian s-a dus la locul de intalnire, avand asupra sa 24 de bancnote a cate 50 de euro fiecare, capcanate cu creion fluorescent, precum si cu aparatura audio pentru inregistrarea convorbirii.

Intalnirea a avut loc in centrul orasului Sannicolau Mare, intr-un loc stabilit de Marius Pasaila. Acesta a primit banii si i-a bagat rapid in buzunar, insa nu a apucat sa se bucure prea mult de castig, intrucat imediat in incapere a aparut politia.

Desi a fost pus in fata unor probe zdrobitoare, Pasarila a negat orice implicare in traficul de influenta, declarand ca a fost vorba de un imprumut.