Guvernul a decis in sedinta de ieri suplimentarea bugetelor a 36 de judete afectate de inundatii pentru refacerea infrastructurii. Judetului Iasi ii vor reveni 11 miliarde de lei. „Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta va stabili in urmatoarea perioada cum vor fi folositi acesti bani", a precizat prefectul Radu Prisacaru.

Surpriza cea mare nu a fost acordarea acestei suplimentari, ci „explozia" numarului de mijloace de salvare din judetul Iasi care pot fi folosite in cazul unor inundatii. Prefectul facuse in urma cu doua saptamini un apel la toti oamenii de afaceri din judet pentru dotarea cu mijloace de salvare.

Astfel, de la doua barci pneumatice si citeva veste de salvare pe care le avea in dotare Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta s-a ajuns in acest moment ca autoritatile sa se poata bizui pe sute de colaci de salvare, zeci de veste de salvare si o sumedenie de salupe. „In caz de inundatii ar putea fi folosite 105 salupe, 15 barci cu motor, 85 de veste de salvare si 180 de colaci de salvare.

Mai multe ferme piscicole si baze de agrement au fost de acord sa puna la dispozitie aceste echipamente in timp optim de la producerea calamitatilor", a precizat prefectul.