Inspectoratul Judetean de Politie Iasi (IJP) a facut ieri publice demiterile din functie ale comisarilor-sefi Ion Cimpeanu si Gheorghe Fotea si a subcomisarului Costel Drumea. Ei nu mai ocupa functiile de adjuncti ai sefului IJP Iasi incepind cu data de 22 iulie 2005, din dispozitia chestorului de politie Dan Valentin Fatuloiu, inspectorul general al IGP.

„Acestia au fost eliberati din functie pentru management defectuos, disfunctii in activitatea personalului din subordine, care au dus la diminuarea prestatiei profesionale, precum si superficialitatea de care au dat dovada cu ocazia efectuarii controalelor si analizelor", se specifica in comunicatul facut public de IJP Iasi.

Cu toate ca decizia IGP de a-i demite din functie pe cei trei ofiteri a devenit cunoscuta in urma cu aproximativ doua saptamini, ordinele care au confirmat zvonurile au ajuns in posesia destituitilor abia ieri.

Problema „Drumea demis in concediu", rezolvata foarte usor

Controale la singe, echipe de control de la Bucuresti si rezultate dezastruoase, in special in activitatea politiei din mediul rural. Astfel a inceput cutremurul din Politia ieseana. In interior se cam stia cine ramine si cine va trebui sa-si caute un alt „scaun".

Iar in afara s-a aflat despre schimbari cu o saptamina inainte de 20 iulie, ziua in care s-a desfasurat bilantul activitatii Politiei iesene pe primele sase luni ale acestui an. Un mic amanunt a fost insa scapat. In momentul in care IGP a facut publica destituirea din functie a celor trei comisari, unul dintre ei era in concediu.

Conform legii, nici o persoana nu poate fi data afara sau demisa din functie daca se afla in concediu. Eroarea a fost corectata pina la urma. Comisarul Costel Drumea s-a intors la munca inainte de bilantul de pe 20 iulie, iar ordinul de destituire pe care l-a primit era semnat cu data de 22 iulie. Ca urmare, acum el nu mai are nici un motiv sa actioneze in judecata IGP.

Trei luni sint pusi la dispozitie

Ca urmare a eliberarii din functie, comisarii-sefi Ioan Cimpeanu si Gheorghe Fotea si subcomisarul Costel Drumea au fost pusi la dispozitia sefului IJP Iasi. Ei se vor afla in aceasta pozitie pe o perioada de trei luni.

„Cei trei ofiteri au fost pusi la dispozitia unitatii pe o perioada de cel mult trei luni, pina la identificarea unor functii corespunzatoare, in vederea numirii in conditiile legii, potrivit competentelor.

Urmeaza ca functiile ramase vacante sa fie scoase la concurs de catre Inspectoratul General al Politiei Romane, functii pentru care pot concura ofiteri ai Politiei Romane, care indeplinesc conditiile cerute", se mai arata in comunicatul facut public de IJP Iasi.