Artistii plastici din Sibiu au fost evacuati din sediul pe care il ocupa si care este situat pe Bulevardul Balcescu din municipiu. Sub privirile executorului judecatoresc Ispas Carja, spatiul ocupat de Uniunea Artistilor Plastici (UAP) a fost eliberat la solicitarea proprietarului imobilului.

Peste 300 de lucrari plastice expuse pana acum in cadrul galeriei de arta, precum si o serie de piese de mobiler, care trebuie inventariate, vor fi mutate din spatiul in care au fost expuse la vanzare pana in prezent, la solicitarea proprietarului cladirii care a obtinut-o in instanta dupa nu mai putin de 20 de procese.

Negocierile pentru obtinerea unui contract de inchiriere in favoarea UAP au esuat, potrivit unor surse, proprietarul casei solicitand o chirie de 20.000 de euro pentru ca Uniunea sa mai poata ramane in sediu. Proprietarul a adaugat ca, cel mai probabil, in spatiul evacuat de lucrarile artistilor, se va stabili o filiala de banca.

Actiunea de evacuare a inceput marti dupa-amiaza, iar artistii au la dispozitie o saptamana pentru a elibera spatiul. Acestia sunt nemultumiti de deciziile instantei si au afirmat ca Primaria ar trebui sa ofere un spatiu artistilor plastici pentru ca acestia au ramas fara un loc public, cu vad comercial, sa isi expuna lucrarile.

Pe de alta parte, reprezentantii din judet ai UAP sustin ca evacuarea pusa la cale in aceste zile incurca si programul unui workshop international pe teme de arta, situatie ce a creat neplaceri neprevazute organizatorilor.

Reprezentantii Uniunii au solicitat Primariei un spatiu in folosinta gratuita, iar in situatia in care primarul Klaus Johannis nu va reactiona pozitiv la solicitarile artistilor, acestia sunt pregatiti sa faca demersuri la toate institutiile care pot face ceva pentru cauza UAP.