Ieri a avut loc sedinta ordinara a Consiliului local al municipiului Satu Mare, al carei proiect al ordinii de zi a insumat 26 de puncte. Consilierii locali au fost prezenti aproape in totalitate, lipsind doar un reprezentant PSD si unul PNL.

A fost aminata discutarea salariilor angajatilor din Primarie

Din totalul de proiecte de hotarire care isi asteptau votul consilierilor locali, doua au fost eliminate ab initio. Este vorba de proiectul de hotarire cu numarul 9 privind aprobarea unui schimb de teren in suprafata de 26 mp intre Mateias Dumitru si Statul Roman, pe motiv ca se afla in proces pe rol, si de proiectul cu numarul 24 care nu dispune inca de documentatie suficienta.

Acest proiect cu numarul 24 de pe ordinea de zi a sedintei se referea la aprobarea acordarii unor drepturi salariatilor din aparatul propriu al Consiliului local al municipiului Satu Mare.

Primul proiect de pe ordinea de zi privind organizarea si functionarea serviciilor publice de salubrizare pe raza municipiului Satu Mare a fost aminat pina la sosirea in sala de sedinta a primarului Iuliu Ilyes care, personal, a acordat acestei teme o atentie deosebita in cadrul conferintei de presa din ziua precedenta.

Acest proiect a fost dezbatut in cele din urma pe la mijlocul sedintei, in prezenta primarului de Satu Mare. Proiectul in discutie nu a ridicat probleme deosebite. A fost propusa, de pilda, reducerea perioadei de concesionare de la 8 ani la 4 ani a firmei care urmeaza sa se ocupe de administrarea strazilor si trotuarelor orasului nostru, insa propunerea a fost respinsa. In ansamblu, proiectul a fost votat.

Votarea a fost unanima in majoritatea cazurilor

Consilierii locali s-au dovedit foarte operativi in ceea ce priveste restul proiectelor de hotarire, votarea mergind ca pe roate, fiind aproape unanima in majoritatea cazurilor. Doar in cazul a doua proiecte care aveau aceeasi tematica s-a revenit cu votarea, acestea fiind initial respinse in lipsa unui singur vot si aprobate ulterior, prin schimbarea opiniei consilierului PNL Albu.

Este vorba de proiectele cu numarul 7 si 8 privind vinzarea prin negociere directa a suprafetei de teren de 599 mp, proprietatea Statului Roman, str. Corvinilor, nr. 93 si, respectiv, a suprafetei de teren de 817 mp, tot in proprietatea Statului Roman, pe str. Fabricii, nr. 32. Aceste terenuri au ramas in final sa se vinda la 40 euro/mp, respectiv 30 euro/mp cel de pe Fabricii.

In rest, pentru proiectul cu numarul 20 pe ordinea de zi a sedintei, privind cesionarea creantelor de la RA Comunala la SC Apaserv Satu Mare SA, comisia juridica a propus aminarea acestuia, intrucit este posibil sa aiba influenta negativa asupra proiectului de finantare in care este implicat Apaserv.

Doar un proiect din cele 26 nu si-a gasit numarul necesar de voturi, fiind respins, acest proiect avind in vedere cererea formulata de Agentia Domeniilor Statului in vederea acordarii de inlesniri la plata obligatiilor restante a SC Agrozoocom Decebal SA Satu Mare.