La Ardud conflictul declansat pentru organizarea balului tiganilor s-a transformat intr-unul politic. Asta pentru ca cei din Consiliul local Ardud s-au impartit in doua tabere. Fireste in functie de apartenenta lor politica si de interesele lor.

Organizarea balului tiganilor a fost supusa la vot secret

Consilierul Ghilea Gavril face parte din gruparea PSD si el a votat pentru ca Horvath Vasile sa primeasca dreptul de organizare a balului. Cum la sedinta de consiliu din iunie nu s-a decis cine sa organizeze balul, la sedinta din luna iulie problema organizarii balului s-a pus din nou in discutie. Mai departe il lasam pe Ghilea Gavril sa ne povesteasca ce s-a intimplat:

Cind am vazut ca primarul a propus votul secret m-am revoltat si am intrebat: De ce discutam noi la nesfirsit un caz intre doi tigani, cind in Ardud avem atitea probleme de rezolvat cu apa si canalizarea? De ce nu dam noi dreptul de organizare a balului echipei de fotbal din Ardud, care ar avea nevoie de fonduri, pentru ca sint copiii nostri, iar pina acum la acesti jucatori nu am putut sa le cumparam nici macar un suc.

Consilierul Ghilea il acuza pe consilierul Goje ca este aservit primarului

Cel care m-a infruntat direct a fost consilierul Goje Vasile. El este aservit primarului pentru ca fata acestuia a primit in acest an 20 de milioane din partea primariei. Aduc astfel la cunostinta cetatenilor din Ardud ca fata consilierului Goje Vasile a primit 20 de milioane de lei, pentru ca impreuna cu alti muzicanti a dat un concert la Satu Mare.

Daca ar fi cintat la Ardud nu as fi spus nimic. Dar ei au cintat la Satu Mare, iar fata a primit 20 de milioane in conditiile in care la cultura nu au fost repartizate in acest an decit 30 de milioane de lei. La altii (n.r. solistul Papariga de pilda), care duc faima Ardudului in lume, nu s-au dat decit 2-3 milioane de lei, si asta dupa nesfirsite aminari.

E firesc ca preotul Goje sa ia apararea celor din tabara primarului. La sedinta era sa ma iau de piept cu el si i-am spus atunci ca ar fi bine ca el sa se ocupe mai mult de biserica, ca ne-a mincat banii pe doua biserici, cite scandaluri au fost aici din cauza lui. Am sa spun la biserica la toata lumea sa stie ce fel de om e acest Goje si daca m-a facut sef de gasca sa-i fie rusine".

Ardudul nu inseamna doar gasca lui Ghilea

Am vorbit si cu consilierul Vasile Goje. Cind l-am intrebat daca nu sint probleme mai importante de rezolvat in consiliul local decit cele privind organizarea balului tiganilor, consilierul Vasile Goje ne-a raspuns ca Ardudul nu inseamna doar gasca lui Ghilea.

Apoi a mai adaugat ca Horvath Vasile (n.r.- cel care a votat cu PSD-ul) nu merita sa organizeze balul, iar Gheorghe Ciocan - presedintele filialei locale a PSD-ului nu are nici un drept sa se bage in aceasta disputa. Tot consilierul Goje ne-a mai spus ca daca vom fi prezenti la sedintele de consiliu el nu va mai lua cuvintul pentru a nu-i fi rastalmacite vorbele.