O gradinita din municipiul Arad a fost inchisa de inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP), dupa ce au fost constatate nereguli grave in desfasurarea activitatii la aceasta unitate. Gradinita era prevazuta cu o salina, denumita "Somadrin", destinata tratamantelor pentru afectiuni respiratorii.

Dupa mai multe sesizari venite din partea parintilor, inspectorii DSP au efectuat un control si au descoperit ca la ora actuala salina nu are nici un efect asupra celor cu afectiuni respiratorii deoarece solutia necesara tratamentului nu a mai fost achizitionata de anul trecut.

Cei care au reclamat situatia de la gradinita au fost cativa parinti care au spus ca, desi platesc 800.000 lei vechi lunar, nu remarca nici o imbunatatire a starii de sanatate a copiilor lor.

In timpul verificarilor efectuate de DSP, cateva angajate ale unitatii de invatamant prescolar au recunoscut ca in recipientii speciali in care trebuia pusa solutia pentru tratamente se afla doar sare, astfel ca salina nu are nici un efect asupra pacientilor.

Cu toate ca au incercat sa obtina mai multe informatii de la directoarea gradinitei, care apartine Fundatiei "Juventute", inspectorii nu au reusit sa vorbeasca cu acesta deoarece nu era la locul de munca. Angajatii au spus ca sefa lor vine la serviciu doar ocazional.

Una dintre problemele pe care echipa de control va trebui sa o rezolve este cea a chitantelor pentru sumele de bani platite pentru tratamente. Parintii au spus ca, desi au platit, nu au primit in schimb chitante decat abonamente scrise de mana.

In timpul controlului, inspectorii de la Directia de Sanatate Publica au mai descoperit si alte nereguli. Astfel, s-a constatat ca gradinita a fost debransata de la reteaua de apa deoarece nu au fost platite contravaloarea facturilor emise de Regia Autonoma Apa-Canal.

Pentru a face fata situatiei, angajatii au fost obligati sa aduca apa de la vecini, pe care o foloseau la spalatul vaselor si la grupurile sanitare.