Consilierii acuza ca primarul din Sanislau vrea sa faca chiolhan cu 300 de invitati

La ultima sedinta consilierii locali nu au fost de acord cu suma ceruta de primar pentru aceasta zi, dar nici cu oportunitatea organizarii acestei zile. Ei au motivat ca situatia in tara dupa inundatii nu este acum ideala pentru festivisme si chefuri. Apoi cu banii alocati dupa lungi discutii - 50 de milioane - se pot face mult mai utile lucruri in sat.

Au fost contestate sumele mari, adica cele 700 de euro, pentru o formatie de care inca nimeni nu a auzit, bani cu care puteau fi chemate alte formatii mai ieftine.

A fost contestata vehement si ideea primarului Mates Calin de a pregati o masa festiva pentru 300 de invitati din Satu Mare, multi fomisti, in special de la Consiliul judetean, "pentru a se pune bine cu acestia" - cum ar fi spus primarul.

Consilierii mai spun ca banii pentru "artisti" vor circula prin intermediul unui impresar din Carei, care nu are nici o licenta pentru a aduce artisti de mina a saptea la Sanislau. Anul trecut acestia au fost platiti pe baza de stat de plata, lucru care in mod sigur este ilegal.

Primarul Mates Calin este socotit prea tinar de consilieri pentru acest post si ei spun ca de fapt el este condus din umbra de tatal sau, fost primar si sef de ferma in anii trecuti. Alesii locali spun ca tinarul primar face greseli multe, iar cind este luat la intrebari in sedinte tace chitic si nu raspunde nimic.

Acestuia i s-a imputat si faptul ca nu a fost de acord cu retrocedarea morii comunale catre cultele romano catolic si reformat, care au revendicat-o cu acte in regula la ultima sedinta de consiliu, la care au participat si cei doi preoti.

Consilierii au fost insa de acord cu retrocedarea morii, iar acum primarul Mates umbla pe la Prefectura sa fie revocat proiectul de hotarire care a fost aprobat in sedinta de consiliu. Lui Mates Calin i se imputa de catre consilieri si faptul ca situatia padurii comunale este neclara, iar de acolo au loc si in aceasta perioada furturi de lemne.

Nu au fost uitati nici mesterii unei firme din Carei care fac lucrari de bransament, dar chitante pentru banii incasati nu dau, nici macar celor ce solicita acest lucru.

Primarul spune ca cei 300 de invitati pentru care se face masa vor dona ajutoare pentru sinistrati

Am vorbit si cu primarul Mates Calin. El spune ca lista formatiilor chemate inca nu a fost batuta in cuie. Apoi cei care vor lua parte la masa celor 300 de invitati vor dona ajutoare sinistratilor.

Moara va fi retrocedata cultelor dar pentru asta a primit un termen prea scurt, iar pina atunci trebuie rezolvata problemea angajatilor la moara, dar si cea a bransamentului electric, pentru ca in prezent instalatia electrica figureaza tot pe numele Consiliului local. Cit priveste taierile de lemne din padure ele s-au facut in urma unor furtuni care au rasturnat la pamint copacii.