In localitatea Sauca in 5 august, de la ora 17, in gradina Bisericii Reformate, va avea loc o festivitate dedicata aniversarii a 215 ani de la nasterea lui Kölcsey Ferenc, autorul imnului national maghiar. Organizatori: Asociatia Culturala Maghiara din Ardeal, UDMR Tasnad, UDMR Sauca, Cercul Kölcsey din Satu Mare.

Mentionam citeva dintre personalitatile care vor lua cuvintul pentru a saluta acest eveniment cultural: Kurta Totos Beata, preotul reformat din Sauca, Gheorghe Marian, primarul din Sauca, Tempfli Jozsef, episcop catolic de Oradea, Tokes Laszlo, episcop reformat, Z. Urban Aladar, scriitor. Vor recita actorii Meleg Vilmos din Oradea si Marcel Mirea din Satu Mare.

Iar Simonfi Jozsef va recita din propriile versuri. Invitatul de onoare este poetul Kalasz Marton, presedintele Asociatiei Scriitorilor din Ungaria. Vor cinta corurile "Budai Ezsias" din Sauca si "Maestroso" din Tasnad. De asemenea vor recita versuri tineri din mai multe comune.

Sint invitate la Sauca toate oficialitatile satmarene si simpli cetateni, indiferent de nationalitate, informeaza consilierul judetean Muzsnay Arpad.