In centrul vechi al Orastiei, trecand pe langa mai multe spatii comerciale, este aproape imposibil sa nu recunosti EMMA COM. Si asta nu din cauza vreunei reclame stridente, ci datorita mirosului unic de hartie si cerneala tipografica. Intr-un birou cochet o intalnim pe Ileana Lucia Floran, asociat unic la EMMA COM.

GAZETA de Hunedoara: Cand ati inceput activitatea?

Ileana Lucia Floran: Am inceput in 1992, cu un centru de copiere si multiplicare, dotat cu masini de scris cu program si copiatoare alb-negru, alaturi de care a inceput sa functioneze un magazin de papetarie si un punct de preluare-predare comenzi de mici tiparituri realizate prin desenare manuala si multiplicate cu ajutorul copiatorului.

G.H.: Cum a decurs activitatea dupa aceea?

I.L.F.: Dupa 1993, firma a inceput sa se dezvolte si s-a trecut la achizitionarea unui computer si a unei imprimante color cu jet de cermeala, ceea ce a crescut calitatea si diversitatea modelelor oferite, marind cifra de afaceri.

G.H: Sunteti un nume cunoscut pe piata de profil. Cum ati ajuns la acest nivel?

I.L.F.: Prin calitatea produselor oferite. Firma ofera astazi imprimate tipizate fara regim special de tiparire, legatorii cu spirale din plastic sau metal, cu nituri sau termice legatorii clasice, cu coperti din imitatie de piele, pentru care s-au cumparat mai multe computere, imprimante laser alb-negru si color, o tipografie digitala A4 si masinile specifice activitatii de legatorie.

G.H.: Ce altceva mai oferiti?

I.L.F.: S-a deschis un atelier de serigrafie, unde se realizeaza inscriptionari pe diverse obiecte promotionale sau de reclama. De asemenea, cu ajutorul unui cutter profesional se realizeaza firme si inscriptionari din autocolante pe vitrine, automobile sau prelate.

Noi producem dosare din cartoane colorate in masa si carnetele in modele diferite, create sub marca firmei, inregistrate la OSIM din anul 2002.

G.H.: Cu ce credeti ca iesiti in evidenta fata de firmele concurente?

I.L.F.: Suntem dealerul liderului pe piata mondiala de suporturi autotusante. In plus, intr-o alta locatie, confectionam amprente stampile, ecusoane, legitimatii, insigne si tiparim liste de meniu, carti de vizita, diplome, afise, invitatii pentru orice ocazii etc, toate full color. Tot aici se inscriptioneaza si obiecte de sticla cu ajutorul unei tehnologii americane de ultima generatie. Mai trebuie sa mentionez si existenta Editurii EMMA.

G.H.: Ce realizari deosebite ati avut in ultima vreme?

I.L.F.: Acest an a fost unul deosebit pentru EMMA COM. Am reusit, impreuna cu cei cinci angajati ai firmei, sa editam, in cadrul editurii noastre, opt din cele zece titluri pe care ne-am propus sa le scoatem pe piata.

In data de 5 iulie a aparut primul numar al revistei culturale "Visul", fondata de editura noastra, care se doreste a fi o publicatie pentru promovarea talentelor orastiene si nu numai.

Ca o recunoastere a activitatii depuse de la infiintare si a rezultatelor obtinute, Camera de Comert si Industrie Hunedoara ne-a acordat locul al doilea in domeniul industriei, grupa Tiparirea, reproducerea inregistrarilor pe suporti si activitati conexe, la categoria microintreprinderi.

G.H.: Ce ne mai puteti spune despre firma?

I.L.F.: Am implementat si o activitate virtuala, care se ocupa cu vanzarea pe domenii, realizarea de pagini web si avem magazinul virtual specializat in stampile, invitatii si mici tiparituri. Mai avem si un catalog al firmelor, structurat pe domenii de activitate.

G.H.: Ce planuri de viitor aveti?

I.L.F.: Avem in pregatire trei site-uri noi, care vor fi finalizate cat de curand. In alta ordine de idei, se intrevede deja necesitatea cumpararii unor masini de tiparit si finisat de formate mai mari, pentru marirea productivitatii si micsorarea pretului de cost.