Echipa Corvinul Hunedoara a disparut de pe harta fotbalului romanesc, cauza principala fiind neplata datoriilor pe care conducerea le avea fata de jucatori. Clubul, unde s-au lansat mari nume ale fotbalului, a devenit doar o amintire pentru nostalgici. In ciuda asteptarilor sustinatorilor echipei, iubitorii jocului cu balonul rotund, conducerea clubului nu a putut evita dezastrul.

Adi Bordean a fost, pentru cativa ani buni, un fotbalist emblematic al echipei hunedorene. A jucat la FC Corvinul de la varsta de 8 ani si, de-a lungul carierei, desi i s-au oferit sanse sa plece la echipe mai importante din tara, le-a refuzat in speranta ca va atinge gloria cu echipa la care s-a lansat.

Odata cu posibila desfiintare a clubului, toate sperantele lui, ca si ale colegilor aflati in aceeasi situatie, s-au naruit. Banii pe care ii datoreaza Corvinul fotbalistilor depasesc valoarea de 45.000 de dolari. Tot ce au primit de la presedintele Mircea Alic au fost doar promisiuni, astfel ca echipa a jucat o multime de meciuri pe degeaba.

"Venea dupa meci in vestiar si ne felicita, dar cand il intrebam de banii datorati, Alic spunea, ba ca sunt pe drum, ba ca se aduna pe hartie si pana la urma ii vom primi. Dar au fost doar amagiri. O data a venit la noi si ne-a dat, in loc de bani, o hartie pe care era notat clasamentul. Era mandru ca echipa lui e pe locul 4.

I-am spus atunci: domnul Alic, eu ce sa fac cu clasamentul? Oare pot sa cumpar pe el paine sau lapte de la magazin? Sau pot sa i-l arat sotiei si copilasului ca sa le tina de foame?", declara indignat Adi Bordean.

Acum la FC Corvinul e liniste si pace. Echipa a fost retrogradata de FRF, terenuri de antrenament nu mai sunt decat doua (unul de zgura, impracticabil in mod normal si celalalt de iarba, plin de gropi) si suporterii hunedoreni au uitat parca drumul spre stadion.

Singurul care se mai cramponeaza inca de functia pe care o detine este Mircea Alic, obisnuit sa promita orice, doar sa mai atenueze din criza profunda de imagine in care se afla clubul. Deseori insa, Alic s-a prefacut ca uita de nevoile jucatorilor care isi cer drepturile.

El se lauda intruna cu performantele copiilor inscrisi la FC Corvinul, foarte talentati de altfel, dar care risca si ei sa nu mai participe la campionatele importante rezervate juniorilor, tot din pricina problemelor clubului.

Dezastrul de la FC Corvinul nu a deznadajduit insa pe toata lumea. La Hunedoara, primaria, in asociatie cu un om de afaceri important din oras, va amenaja o noua baza sportiva si astfel va lua fiinta o noua echipa de fotbal.

Leo, fiul lui Adi Bordean, in varsta de sase ani, isi doreste si el, ca multi alti copilasi de varsta lui, sa reinvie dragostea hunedorenilor pentru un sport care alta data ii facea mandri. Pana atunci insa, ramane doar speranta ca lucrurile se vor indrepta.