Primarul comunei bistritene Ilva Mica, Aurel Horea, viceprimarul Ilie Musina si consilierul local Octavian Pragate au fost batuti cu bestialitate, sambata seara, de un grup de tineri care s-au intors de la munca din Spania.

Seful Postului de Politie din comuna, agentul-sef Sabin Sangeorzan, a declarat ca incidentul s-a petrecut intr-un bar din Ilva Mica, unde cei trei s-au dus sa serveasca o bere. La un moment dat, un tanar care facea parte dintr-un grup mai numeros, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a cazut cu fata pe masa la care se afla primarul, viceprimarul si consilierul.

Nemultumit, Aurel Horea le-a cerut tinerilor sa se comporte civilizat sau sa plece in alta parte. Acestia au plecat, insa, spre localitatea Feldru si s-au intors cu un grup si mai mare de sustinatori, imbarcati in sase masini. Cei peste 20 de tineri i-au luat la bataie pe primar, viceprimar si consilier, lovindu-i cu pumnii si picioarele.

"Nu am putut interveni fiindca au spart tot, au aruncat cu halbe de bere, au lovit pe cine le-a iesit in cale. Eu eram singur si nu am putut decat sa cer ajutoare, insa pana au venit, multi au disparut", a declarat politistul. In urma loviturilor primite, viceprimarul Ilie Musina a avut nevoie de ingrijiri medicale si spitalizare la Spitalul Orasenesc Nasaud.

Agentul-sef Sangeorzan sustine ca vina le apartine in totalitate tinerilor din Feldru, care "vin cu bani multi din strainatate si cred ca pot face ce vor ei". Inspectoratul Judetean de Politie a retinut deja trei dintre faptasi, toti cu varste sub 28 de ani, ceilalti fiind cercetati in stare de libertate. Cercetarile continua pentru depistarea tuturor celor care au fost implicati in scandal. Acestora li se vor imputa si pagubele de peste 5 milioane de lei vechi.