Concursul organizat pentru ocuparea functiei de secretar al unei scoli generale din judetul Alba ridica mari semne de intrebare in ceea ce priveste legalitatea procedurii aplicate de conducerea institutiei de invatamant. Examenul a avut loc in 29 iulie la Scoala cu clasele I-VIII din comuna Vadu Motilor.

La concurs au intentionat sa participe mai multe persoane, printre care si Monica Corches. Aceasta si alte cateva persoane au fost, insa, "lamurite" ca nu au nici o sansa, opinia exprimata indirect fiind aceea ca directoarea institutiei, Viorica Potinteu, si primarita comunei, Eugenia Hristea, ambele membre PSD, o doresc in functia respectiva pe o anumita Virginia Coroiu.

Pana la urma, pentru concurs si-au depus candidatura doar doua dosare. Dintre acestea, numai cel al Virginiei Coroiu a fost in regula, desi ea are studii medii, fiind absolventa de liceu. Singurul avantaj in plus fata de cealalta pretendenta la postul respectiv a fost faptul ca Coroiu are domiciliul in comuna Vadu Motilor inainte de data de 1 iulie 2005.

Celalalt dosar a fost al Simonei Chiritescu, absolventa a Colegiului Universitar Economic, profil Contabilitate si Gestiune Financiara, dar cu domiciliul in comuna Vadu Motilor doar din data de 8 iulie 2005.

Din acest motiv, dosarul acesteia a fost considerat a fi in neregula, pentru simplul motiv ca avea domiciliul in comuna doar din 8 iulie, iar conditiile de participare la concurs stipulau clar: domiciliul stabil in Vadu Motilor inainte de 01.07.2005. Potrivit unor surse din cadrul ISJ Alba, aceasta conditie a fost pusa fara nici un temei legal.