Un absolvent al clasei a VIII-a dintr-o scoala din municipiul Arad a fost repartizat intr-o clasa de liceu cu profilul sudura, cu toate ca elevul are deficiente de vedere. Aceasta situatie s-a datorat unor erori facute la repartizarea computerizata din luna iulie.

In aceste conditii, cei aproximativ o suta de absolventi ai claselor a VIII-a din judet care nu s-au inscris, inca, la vreo unitate de invatamant vor fi repartizati in licee, printr-o sedinta publica, pe locurile ramase libere.

Potrivit celor spuse de inspectorul scolar general adjunct Mihaly Matekovits, de data aceasta nu se mai apela la ajutorul computerului, astfel incat exista posibilitatea ca erorile "informaticii" din luna iulie, care i-au pus in situatii dificile pe elevi, sa fie corectate. "Au existat cateva cazuri mai extreme ca sa le zic asa, nu neaparat din cauza calculatorului.

Si elevii au fost de vina pentru ca nu au trecut bine codurile unitatilor de invatamant. Astfel, va putea sa schimbe liceul si acel elev cu deficiente de vedere care a fost repartizat in luna iulie intr-o clasa de liceu cu profilul sudura.