Scandalul declansat in jurul lantului de magazine "Profi" din Romania - dupa ce fostul director general Tizzanini Rino Angelo a fost concediat si instantele timisorene au hotarat ca acesta sa fie despagubit cu peste sapte miliarde lei - a ajuns si in atentia Baroului Timis.

Zilele trecute, medicul timisorean de origine siriana Ahmad Jabri Tabrizi a depus o plangere la Barou, solicitand sanctionarea disciplinara a avocatului Florin Kovacs, aparatorul lui Tizzanini, pe care l-a acuzat de calomnie.

"Sunt doctor in medicina, nu membru al lumii interlope"

Tensiunile dintre cei doi au izbucnit in momentul in care avocatul, insotit de clientul sau si de executorul judecatoresc, s-a prezentat la sediul SC "Profi Rom Food" SRL, din Timisoara, pentru a incepe executarea silita, respectiv pentru a incasa cei peste 200.000 de euro oferiti de instanta lui Tizzanini.

Intamplator, in biroul in care urma sa se intocmeasca actele procedurale ale executarii si care apartinea noului administrator al "Profi", Caius Crisan, se afla si Ahmad Jabri Tabrizi.

In conditiile in care banii nu au mai fost incasati, ci doar depusi intr-un cont la dispozitia executorului, Florin Kovacs l-a luat in vizor pe medic, afirmand ca nu a dus la bun sfarsit executarea silita intrucat a fost intimidat de o persoana din lumea interlopa timisoreana.

Era clar ca se referea la arab, mai cu seama ca rafuiala sa cu Tabrizi a continuat si in sala de judecata, a doua zi, in timpul judecarii cererii de suspendare a executarii, cand avocatul a amenintat ca nu poate fi speriat cu indivizi din lumea interlopa si ca banii tot vor fi incasati.

Aceste acuzatii l-au luat prin surprindere Ahmad Jabri Tabrizi, care a afirmat ca s-a trezit in mijlocul unui scandal in care subiectul principal era chiar persoana sa.

"Consider ca afirmatiile proferate in public de catre avocatul Kovacs la adresa mea sunt calomnioase si false, intrucat nu am intimidat pe nimeni in momentul executarii, altfel executorul ar fi mentionat asta in procesul-verbal, iar prezenta mea la sediul "Profi" a fost intamplatoare si nu a obiectat nimeni, nici macar Tizzanini, cu privire la acest lucru.

Venisem sa ma intalnesc cu administratorul Caius Crisan. Nu apartin lumii interlope, dupa cum spune Kovacs, ci sunt medic primar, din 2002 - doctor in medicina, specializarea ginecologie, si am scris cinci carti. Imaginea mea a fost lezata si nu pot sa las lucrurile asa. Nu am fost retinut de politie sau procuratura niciodata, nici macar un minut.

Si eu am citit in presa ca fratele domnului Kovacs a fost arestat si condamnat pentru trafic de carne vie, dar asta nu inseamna ca domnia sa face parte din lumea interlopa.

Desi am auzit ca la Barou mai sunt si alte plangeri impotriva lui Kovacs, pentru atitudine necorespunzatoare fata de colegi, nu-mi imaginam ca o sa faca afirmatii calomnioase si la adresa unor persoane publice pe care nu le cunoaste.

Imi rezerv dreptul de a-l actiona si in judecata, pentru a-i cere daune morale si materiale", a declarat Ahmad Jabri Tabrizi, a carui avere, potrivit topului din revista Capital, este de 30 milioane de dolari.

"Generalul Pitulescu vine martor in procesul cu Tabrizi"

Avocatul Florin Kovacs, devenit mai cunoscut dupa ce a castigat procesul unui revolutionar timisorean impotriva Ministerului Apararii Nationale si a obtinut pentru acesta o despagubire de 20.000 de euro, nu se astepta la o asemenea reactie. Atitudinea intempestiva si-a inlocuit-o, de la declansarea scandalului, cu o stare de espectativa.

Nu retrage nimic din ce a spus, dar si-a mai nuantat discursul, afirmand ca avocatul, in fata instantei de judecata, are dreptul sa spuna orice pentru a-si apara clientul in cele mai bune conditii.

"Este adevarat, am afirmat ca o persoana din lumea interlopa m-a intimidat in timpul executarii silite, dar nu am dat nici un nume. Putea fi oricine. Pe de alta parte, si eu voi face plangeri impotriva domnului Tabrizi pentru santaj. Hai sa ne jucam de-a datu' in judecata! Pe de alta parte, am inceput sa adun informatii despre domnul Ahmad Jabri Tabrizi.

Am vorbit cu generalul Ioan Pitulescu, care a scris o carte despre crima organizata din Romania in care-l mentioneaza si pe Tabrizi alaturi de Iskandarani sau Marcelini, si mi-a promis ca vine martor. Am mai aflat ca Tabrizi a facut afaceri cu tigari, ca a mituit functionari publici, in celebra afacere TVA, si apoi s-a autodenuntat, ca a facut exporturi catre Iugoslavia cu autorizatii false.

Revenind la executarea silita de la "Profi", va spun sincer, daca nu era Tabrizi acolo, puneam sentinta in aplicare. Nu stiu cum s-a nimerit ca el sa vina in vizita la Caius Crisan chiar in ziua executarii silite. Mie nu mi-e frica decat de Dumnezeu, si daca e sa ne judecam, vom merge in instanta", a replicat Kovacs, cand a aflat ca i s-a facut o plangere la Barou.

Aflat in concediu, decanul Baroului Timis, av. Lazar Gruneantu, a confirmat ca Florin Kovacs face obiectul unei cercetari interne. "Sunt la Valiug in concediu, dar pot sa va spun ca, intr-adevar, la barou s-a inregistrat o plangere impotriva colegului Florin Kovacs, care a fost data spre cercetare unui consilier raportor.

In functie de ce va descoperi pe teren, va face propuneri catre Consiliul Baroului", a afirmat Gruneantu.

Nici administratorul lantului de magazine "Profi", Caius Crisan, nu este foarte incantat de turnura pe care a luat-o acest incident. "Trebuie sa-i cer scuze domnului Tabrizi ca, din cauza noastra, a fost implicat intr-o asemenea poveste.

Nu pot sa-mi dau seama in ce fel a fost intimidat avocatul de o persoana care, in afara de faptul ca bea o cafea la mine in birou, nu i-a adresat nici un cuvant", a spus acesta.