Prostitutia, cea mai veche meserie din lume, e practicata atat de femei cat si de barbati. Tehnologia a facut ca posibilitatile de intalnire dintre client si prostituat/a sa fie extrem de facile, existand site-uri speciale in care clientii pot sa isi gaseasca partenerii.

Cea mai simpla cale este insa racolarea direct de pe strada, o alta varianta fiind cea a apelarii la mica mica publicitate. Prostituatele pot fii gasite pe Calea Turzii, Calea Floresti, pe soseaua de centura "Buna Ziua" sau chiar in baruri. Oferta este variata, la fel si preturile.

Pe de alta parte, barbatii care isi ofera serviciile sexuale pot fii gasiti doar prin anunturi de mica publicitate, totul discret, "curat" si pe niste sume frumoase. Cu toate acestea, nimeni, niciodata, nu a auzit de amenzi aplicate "prostituatilor".

Dictionarul (DEX 1998) prezinta prostitutia ca fiind "fapta infractionala comisa de femeia care practica relatii sexuale cu diverse persoane pentru a-si procura mijloacele de existenta. Viata dusa de o prostituata".

Prin urmare, semantic vorbind, barbatii care profeseaza aceeasi meserie nu sunt inclusi in aceeasi categorie cu sexul slab. Tratamentul special impus de catre dictionar ii transforma pe barbatii care ofera "placeri deosebite doamnelor cu bani", in cel mult intretinuti sau jucarii sexuale ale unor doamne cu bani.

Amenzi doar pentru femei

Codul Penal insa nu face nici o discriminare vizavi de sexul celui care se prostitueaza, pedeapsa fiind aceeasi. "Fapta persoanei care isi procura mijloacele de existenta sau principalele mijloace de existenta, practicand in acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani" (art.328).

Cu toate acestea, femeile care urmeaza calea prostitutiei sunt in vizorul permanent al Politiei, in timp ce barbatii aflati in aceeasi bransa nu se aleg nici macar cu amenzi. Majoritatea traseistelor scapa cu amezi, pentru ca nu sunt prinse in "flagrant erotic".

In plus, e nevoie de declaratii scrise ale clientilor, care sa recunoasca consumarea unei relatii sexuale si plata facuta pentru aceasta.

Cerere de atleti perversi

Mica publicitate abunda de anunturi date catre barbati dornici sa obtina sume frumoase din buzunarele doamnelor sau domnisoarele nemultumite de viata sexuala de acasa.

"Tanar dragut, stilat, corp atletic, pervers, ofer placeri deosebite pentru doamne si domnisoare, care doresc o companie intima si vor sa se simta bine", "Domn, caut doamna. Sclav dragut si generos caut stapana dominatoare intre 30-40 ani. Nu am preturi mari" sau "Domn, caut doamna.

Ofer companie Doamnelor si Domnisoarelor. Ofer discretie, curetenie si seriozitate, nu pretind foarte mare generozitate.Va multumesc". Cei mai multi dintre ei nu isi lasa nici macar numarul de telefon, astepand insa sa fie contactati pe adrese de e-mail.

Clienta trimite un mail, dupa care gigolo-ul o contacteza fie telefonic, fie prin intermediul postei electronice. Se stabileste pretul, in functie de dorintele clientei, precum si ora, data si locul "preafericitului eveniment". Tarifele variaza in functie de dorintele sexuale ale clientelor, incadrandu-se intre 100 si 500 de euro.

Sex cu mireasa

Contacte sexuale pe bani se realizeza chiar si la noptile "burlacitelor", adica la chefurile organizate intre doamne si domnisoare in cinstea viitoarei mirese. Imprumutand traditia americana, fetele angajeaza trupe de striperi sa incinga atmosfera.

In unele cazuri, striperii ajung in pat cu una din fetele prezente la petrecere, uneori chiar cu mireasa. Tariful este mai scump, datorita programului artistic oferit inainte. Nici in aceste cazuri insa, politia nu a demarat niciodata vreo ancheta.

"Legea nu face nici o discriminare daca persoana care intretine relatii sexuale pentru bani este barbat sau femeie. Pedeapsa este aceeasi in ambele cazuri. Ne este insa mai usor sa luam prsotituatele de pe strada.

Eu personal nu stiu de nici un caz de prostitutie masculina", - inspector Daniel Graur, din cadrul Politiei Cluj-Napoca.

"Prostitutie este fapta infractionala comisa de femeia care practica relatii sexuale cu diverse persoane pentru a-si procura mijloacele de existenta. Viata dusa de o prostituata" – DEX 1998

"Fapta persoanei care isi procura mijloacele de existenta sau principalele mijloace de existenta, practicand in acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani" (Codul Penal - art.328).