Firma clujeana Ben&Ben Serv SRL a achizitionat in acest an o suta de capete de camioane, imbogatindu-si astfel parcul auto. Societatea administrata de Ioan Bene face bani din inchirierea utilajelor pentru deszapeziri si constructii.

Recenta "innoire de garderoba" s-a facut prin reprezentanta Mercedes la Cluj, firma controlata de Ion Tiriac. Relatiile cu PSD-ul s-au reflectat in sumele minimale platite de Bene pentru noile achizitii. GAZETA de Cluj a aflat preturile din oferta speciala pentru firma Ben&Ben Serv SRL.

Ben &Ben Serv SRL este una dintre societatile care au crescut in timp record prin sprijinul unor grupuri de influenta bine pozitionate politic. Societatea administrata de Ioan Bene a ajuns la o cifra de afaceri ametitoare si la contracte doar ravnite de firmele clujene de profil.

ITALSTRADA, ITINERA si BECHTEL sunt cateva dintre partenerele de afaceri ale Ben&Ben SRL. In plus, anul trecut Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj a angajat Ben&Ben Serv SRL pentru deszapezirea orasului. De pe urma acestui contract firma lui Ioan Bene a castigat o jumatate de miliard de lei.

Succesul putin cunoscutului Ben&Ben poate fi explicat prin sprijinul de care beneficiaza din partea "greilor" PSD-ului clujean.

"Oferta promotionala"

Pentru a face fata contractelor, cele mai numeroase pe bani publici, Ben&Ben a cumparat in leasing de la reprezentanta Mercedes-Benz din Cluj nu mai putin de o suta de capete de autoutilitare. Pretul, imbatabil, este unul preferential, parca special creat pentru firma lui Ioan Bene.

Surse confidentiale au pus la dispozitia GAZETEI oferta societatii de leasing: Mercedes AXOR 1840 LS 49.468EUR (preturi fara TVA), Semiremorca SCHIMTZ SKI 24 L 28.850EUR, Mercedes ACTROS 3241 (CIFA) 87.850EUR, IVECO Eurotrakker MP 410 (8X4) 59.500EUR, BENA basculabila trilaterala CANTONI,16mc 16.500EUR, Mercedes ACTROS 4140 K (8x4) 85.868EUR .

Pentru muritorul de rand, fiecare produs este mai scump cu cel putin 10.000 de Euro.

Ben&Ben se extinde

Saptamana trecuta, Ben&Ben a solicitat aprobarile Agentiei Regionale de Protectie a Mediului Cluj pentru un lac piscicol in comuna clujeana Floresti. Lacul va fi plasat, cel mai probabil in locul fostei balastiere a societatii, unde s-a format un soi de crater de pe urma exploatarilor de pietris.

Reprezentantii Agentiei, aflata sub conducerea directorului Marian Proorocu, numit in perioada de guvernare a PSD, au refuzat sa ne comunice detalii despre cererea Ben&Ben, desi in alte randuri au dat curs solicitarilor noastre cu promptitudine.

Purtatorul de cuvant al institutiei, Camelia Coste ne-a spus ca persoana care se ocupa de acest caz este plecata in concediu. Desi am insistat sa obtinem cateva informatii pertinente, la care are acces conform legii, oricare cetatean, ni s-a comunicat ca nu e nimeni care ar putea sa raspunda la intrebarile noastre.

Ben&Ben Serv SRL si-a extins afacerile si in domeniul turismului, astfel ca firma controleaza trei hoteluri, dintre care doua in Cluj si unul in Hunedoara. S-ar putea ca lacului piscicol din Floresti sa-i urmeze un punct turistic in zona.

Cu sau fara datorii, firma obtine contracte

Desi firma lui Bene a avut contracte din belsug, in anul 2003 inregistra datorii de 51 miliarde de lei la bugetul de stat, din care 852 de milioane de lei erau scadente pana la data de 31.05.2005.

La vremea respectiva, in 2003, conform datelor afisate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), Ben&Ben Serv SRL era in executare silita pentru recuperarea creantelor. Insa, directorul economic al firmei, Mariana Maier sustine ca, de curand, datoriile catre stat au fost achitate.

Oricum, faptul ca firma a cumparat un volum atat de mare de autoutilitare arata ca Bene stie pe ce se bazeaza, adica pe contracte mari si banoase.

Subcontractor Bechtel

In toamna anului trecut, mai exact la sfarsitul lunii noiembrie, Bechtel cauta o firma care sa-i furnizeze nisip si sare rutiera intrucat deja cazusera straturi mari de zapada, iar utilajele companiei intampinau mari dificultati in deplasare. Prima oferta a fost a societatii Ben&Ben SRL.

Seful Statiei de Utilaje Bechtel Campia-Turzii, Mihai Sipos a facut demersuri pentru a consulta si alte solutii, din partea mai multor firme. Pe filiera PSD a venit raspunsul: oferta initiala facuta de firma Ben&Ben este cea mai buna posibila si sigura.

Surse neoficiale din cadrul companiei sustin ca Ben&Ben SRL a fost recomandata, chiar impusa de Celula Mixta Romano-Americana a Bechtel desemnata de Guvernul Romaniei pentru a coordona investitia Autostrada Transilvania. Iar celula este compusa din lideri PSD la nivel local. Printre care si Liviu Medrea.

Desi, inainte cu cateva luni de semnarea contractului cu Bechtel, Ioan Bene "marturisea" unui redactor din trustul GAZETA ca nu crede ca ar avea vreo sansa la Bechtel, Ben &Ben a devenit unul dintre subcontractantii constructorului autostrazii Transilvania.