Adrian Cipciri este un oradean care, sperand ca i se va face dreptate dezvaluind in presa adevarul, a ajuns victima unor ziaristi fara scrupule.

Dupa ce a dezvaluit faptul ca sotia sa a fost ademenita sa practice prostitutia de „celebra" proxeneta Monica Hexan-Derecichei, sub „paravanul" unui salon de masaj frecventat de multe „personalitati" ale orasului, barbatul sustine ca a ajuns tinta razbunarii proxenetei si a unuia din amantii acesteia, procurorul Gheorghe Leuca. In acest „razboi" au fost atrase si instigate sa il compromita fosta sa sotie si chiar fiica sa.

Bani din sex pentru … Simona

In martie 2003, sotia lui Adrian Cipciri, Liliana, s-a angajat la salonul de masaj „Monique" al Simonei Hexan-Derecichei. In scurt timp, Adrian a aflat ce fel de „tratament de relaxare" se practica la salonul de masaj. Incercand sa-l convinga ca la noul loc de munca nu se petrece nimic dubios, Liliana si o alta „colega de breasla", Luminita, l-au imbrobodit pe Adrian ca ele sunt protejate de „un procuror foarte puternic" si ca nici nu poate fi vorba de prostitutie, doar de masaj erotic.

In cele din urma, sotia i-a marturisit ca a facut sex pe bani, la cererea patroanei salonului. Desi tarifele erau consistente, de cateva milioane de lei pentru fiecare „partida", Liliana primea doar cateva sute de mii. Restul era retinut de Simona Derecichei.

„Mi-a povestit ca domnul procuror Leuca le face tarfe si le ameninta de cate ori se imbata la salon", spune Adrian. Dupa aparitia in presa a unor articole care dezvaluiau relatia amoroasa dintre procurorul Leuca cu Simona Derecichei Liliana l-a rugat pe sotul sau sa se intalneasca cu procurorul. „Simona il banuia pe Leuca de infidelitate, il urmarea acasa, sa vada daca nu pleaca cu altcineva" – ne-a mai povestit fostul sot al Lilianei.

Adrian Cipciri, la rugamintea Simonei, l-a contactat pe Leuca si i-a transmis mesajul acesteia, respectiv faptul ca, daca o paraseste, dezvaluie public tot ce stie despre el.

„Mi-a zis sa-i spun ca e femeia vietii lui si ca nu o va parasi niciodata.

Dar ca sa lase amenintarile la o parte, ca are si el informatii destule despre ea", spune Adrian, care s-a mai intalnit cu procurorul pe terasa unui local din centrul Oradiei, ocazie cu care Gheorghe Leuca i-a povestit ca fratele Simonei „e un infractor, care s-a aliat cu dusmanul lui de moarte, procurorul Calin Roman".

Plangeri penale cu dus si intors

Pe 5 august 2004, cand procurorul general al Romaniei a anuntat demiterea din functie a lui Leuca, Adrian Cipciri s-a despartit definitiv de Liliana. Simona Hexan-Derecichei i-a platit acesteia chiar si avocat pentru procesul de divort si i-a gasit si un prieten, antrenor de fotbal.

„A fost dovada ca ceea ce a facut nu a fost doar din obligatie. E o curva!"– sustine barbatul care a iubit-o pe Lili.

In 12 august 2004, Adrian Cipciri a depus plangere penala la Parchetul Curtii de Apel Oradea impotriva Simonei Derecichei, acuzand-o pe patroana sotiei sale de proxenetism. Pentru aceeasi acuzatie, femeia a fost arestata in 2002 si condamnata apoi la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare.

Simona a declarat ca Adrian a fost „montat" sa faca declaratii mincinoase pentru a o compromite pe ea si pe procurorul Leuca.

De fapt, lucrurile stau cam pe dos. Intr-un articol „fulminant" publicat intr-un ziar local, fosta sotie a lui Cipciri sustinea ca acesta „are apucaturi bolnave" si ca ar fi amenintat-o cu moartea.

Desi legatura amoroasa a lui Gheorghe Leuca, fost sef al sectiei Urmarire Penala din Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor, cu proxeneta Simona Hexan Derecichei, era de notorietate publica, el a fost scos „basma curata" de colegi.

Raportul redactat de Elena Iordache, procuror inspector in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in urma sesizarilor facute de procurorul Calin Roman, in care Leuca era acuzat de musamalizari de dosare, presiuni si abuzuri, a concluzionat ca acuzatiile ar fi fost neintemeiate. Ca urmare, Gheorghe Leuca a scapat cu un simplu avertisment. Inspectoarea Iordache nu a gasit nici o proba care sa confirme relatia dintre Leuca si Simona Hexan-Derecichei.

Conspiratia tarfelor

Insa pe 5 august 2004, procurorul general al Romaniei a dispus eliberarea din functia de sef-sectie a procurorului Leuca, efectuarea unor noi verificari si sesizarea Parchetului National Anticoruptie. Dupa cateva zile, Adrian Cipciri a formulat o noua plangere impotriva procurorului Leuca. Acesta, la randul lui, a depus si el o plangere impotriva lui Cipciri, acuzandu-l de amenintare si ultraj.

Adrian Cipciri ne-a vizitat la redactie si ne-a facut declaratii fulminante, care a solicitat in mod expres sa fie publicate, asumandu-si intreaga raspundere pentru continutul acestora.

„Cand o prostituata vrea sa puna mana pe un apartament sau pe niste bani, apeleaza la sprijinul unor martori mincinosi.

Acesti martori - o mama imorala, un frate fost puscarias si o dama de consumatie condamnata definitiv pentru proxenetism, au mintit in instanta dupa ce au jurat cu mana pe Biblie si li s-a dat castig de cauza, in pofida unui car de probe care demonstrau adevarul.

Fosta mea sotie, pe numele actual Liliana Todita, s-a angajat in iarna anului 2003 ca „maseuza" la salonul de masaj erotic „Monique", in fapt un bordel mascat.

Lili m-a acuzat pe mine ca eu as fi fortat-o sa se angajeze la salonul de masaj, uitand insa sa spuna ca o cunostea pe patroana, Simona Derecichei, inca din anul 2000, de la Strandul „Iosia". Inca de atunci aflase ca Simona practica prostitutia in Bors si ca din banii castigati isi pusese „silicoane". Se incurcase cu niste tipi din Republica Moldova, de la care luase bani cu imprumut. Fiindca pe seful acestora il imbolnavise de o boala venerica si nu returnase nici banii, Simona a primit o bataie sora cu moartea, in urma careia a ramas cu niste sechele la urechi.

In timpul cat a lucrat la salonul de masaj, fosta mea sotie mi-a povestit despre sefa ei o multime de chestii, cum ca ar fi cuplata cu un procuror si ca vrea sa-si construiasca un bordel. Cu cateva luni inainte de a ne desparti, Liliana venea tot mai tarziu acasa. Stiam ca intretinea relatii sexuale pe bani.

Intr-o duminica a venit noaptea tarziu si cand am chestionat-o, a recunoscut ca a facut sex pe bani cu 20-30 de barbati. Am implorat-o sa termine cu salonul de masaj si cu prostitutia, dar mi-a spus ca ii este imposibil, deoarece este santajata de patroana, care i-a spus ca ii va distruge familia daca incearca sa plece de la ea, lucru care s-a si intamplat. De familia noastra s-a ales praful. In noaptea pe 5/6 august 2004, Liliana a refuzat sa se mai culce cu clientii adusi de Simona si atunci a inceput nebunia".

Divort cu iz de PNA

„In data de 11 august 2004, in timp ce ma aflam la PNA Oradea, in biroul procurorului Dan Chirculescu, caruia ii relatam despre relatia Simonei Derecichei cu procurorul Gheorghe Leuca si modul in care fosta mea sotie a fost obligata sa se prostitueze la salonul de masaj, in birou a intrat un comisar pe nume Traian Surducan, care mi-a spus ca tot ceea ce povestesc eu este pura fantezie si ca eu fac acele declaratii pentru a-mi fi de folos la procesul de divort. Mentionez din nou ca era data de 11 august 2004. Tot de la Surducan am aflat ca fosta mea sotie s-a prezentat la PNA Oradea spunand ca sunt nebun, ca suntem in proces de divort, cerandu-l procurorilor sa nu ma bage in seama.

In luna august fiind vacanta judecatoreasca, orice chemare in instanta se putea face doar joia. Cererea de divort a fost inregistrata pe 12 august, conform stampilei de pe citatie, adica intr-o zi de joi. Logic, fosta mea sotie s-a prezentat la PNA intre 9-11 august, fiind inregistrata la poarta.

Daca „meseriasii" de la PNA ar fi avut bunul simt sa verifice dosarul de divort, ar fi constatat cu stupoare ca acesta nu exista, stampila de pe citatie fiind emisa in 12 august.

Precizez ca in cursul lunii august am avut numeroase convorbiri telefonice cu Simona Derecichei, fosta Hexan, iar cateva din ele le-am inregistrat. Am acuzat-o atat pe ea cat si pe procurorul Leuca ca sunt partizanii distrugerii casniciei mele.

Simona a negat cu vehementa, sustinand ca Lili a facut totul de buna voie, ca „nici eu, nici Ghita, nu avem nici un amestec".

Intr-o declaratie a fetitei sotilor Derecichei, C.M.A., in varsta de 12 ani, scrisa in primavara lui 2005, aceasta arata cum stateau lucrurile: „Mama a sunat si a zis ca nu ea este de vina ca a cerut divortul, ci procurorul Leuca si sefa ei.

I-a spus unui prieten al tatalui meu, pe care il cheama Oxi, ca procurorul a fost cel care a obligat-o pe mama sa bage divortul".

„Daca procurorul Leuca a fortat-o pe fosta mea sotie sa introduca divortul, inseamna ca aceasta a facut-o impotriva vointei ei si toate mizeriile pe care le-a turnat despre mine erau minciuni.

Daca procurorul Leuca nu a fortat-o sa bage divort, si asa cum spunea Simona Derecichei in august 2004, atunci de ce au mintit amandoua incercand sa arunce vina in spinarea lui Leuca?"- se intreaba Adrian Cipciri.

Acesta i-a acuzat pe Simona Derecichei si pe procurorul Gheorghe Leuca ca au trimis-o pe sotia sa la PNA pentru a-i distruge credibilitatea. „Derecichei mi-a spus, in luna august a anului trecut, ca Liliana s-a dus de buna voie la PNA.

Mai tarziu, am aflat ca Derecichei o astepta in masina, in fata sediului PNA din Oradea"- povesteste Adrian Cipciri.

Procesul de divort a fost o adevarata drama pe care o traieste si azi fiica lui Adrian si a Lilianei.

Calvarul unei fiice de „maseuza"

„Judecatorii au inteles imoralitatea strigatoare la cer a fostei mele sotii, astfel ca la sfarsitul lunii noiembrie 2004, am primit incredintarea minorei. Dupa nici doua luni, in 9 februarie 2005, un complet de trei judecatoare, format din Maduta Doina, presedinte, Blaga Gabriela si Maria Cica, judecatoare, a rasturnat totul in favoarea fostei mele sotii, in pofida tuturor probelor si evidentelor. Pe ce s-au bazat cele trei judecatoare? Pe marturia mincinoasa a numitului Nelu Fildan, fratele vitreg al fostei mele sotii si a Simonei Derecichei.

Pentru a evidentia amatorismul sau coruptia celor trei judecatoare, ca ci nu ma pot pronunta ce le-a determinat sa dea o astfel de solutie stramba, precizez ca in motivarea sentintei este inclusa si declaratia martorei Maria Fildan, mama fostei mele sotii, declaratie data in procesul de divort (dosar nr. 6708/2004), dar care nu se afla in dosarul 6803/2004 (recursul la Ordonanta presedentiala, pe care il judecau chiar ele).

In acea data de 9 februarie, la dosar au fost depuse un numar de trei scrisori scrise de catre fiica mea.

Acele scrisori au avut efectul unei bombe pentru mine. In acel moment, mi-am dat seama ca am pierdut recursul. Intr-una dintre ele se sustinea ca eu as fi avut o amanta de numai 17 ani, ai carei parinti ar fi „tigani si betivi".

Nu am avut nici o amanta, acea persoana la care se face referire era deja majora, parintii ei nu sunt de etnie rroma, dar instanta nu a acceptat si alt marturii pentru a afla adevarul. Nu inteleg cum o declaratie a unui copil de 12 ani, scrisa la „sugestia" mamei sale si a Simonei Derecichei, a fost luata in considerare de instanta!

Ulterior, fiica mea a recunoscut ca Liliana, impreuna cu Derecichei si cu bunica ei (fosta mea soacra), i-au dictat cuvant cu cuvant ce sa scrie. Odios este faptul ca fosta sotie s-a folosit de un copil de 12 ani pentru a castiga procesul de divort, instigand fetita sa comita o infractiune, respectiv marturie mincinoasa.

A doua zi am mers cu fetita la Tribunal, unde am aflat ceea ce banuiam deja, ca am pierdut recursul la divort. Am mers impreuna cu fetita in audienta la fostul procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel, Ioan Rusu, si i-am relatat cum a fost pus copilul sa minta si am depus plangere penala impotriva fostei mele sotii. In data de 19 februarie a.c., m-am deplasat cu fetita la Serviciul de Autoritate Tutelara din subordinea Primariei si am vorbit cu dl. secretar Florian Dacin, care a inteles situatia. El a chemat-o pe d-na Balaciu de la Serviciul Autoritate Tutelara, care a audiat-o pe fetita, iar ea a relatat din nou adevarul.

Cer organelor abilitate, respectiv Politia, Parchetul si Directia Judeteana pentru Protectia Copilului sa o audieze cat mai rapid pe fetita pentru a cere decaderea din drepturi a mamei pentru modul abject in care s-a folosit de propriul ei copil, mai ales ca nu era prima data.

In 2004, a fost nevoie de nenumarate interventii ale mele la toate autoritatile enumerate de mai sus, pentru ca fetita sa fie dusa la scoala, ea lipsind nemotivat de la scoala din 15 septembrie pana in 18 octombrie 2004. Desi am explicat la recurs cum a fost batjocorit copilul si la ce pretexte penibile s-a recurs pentru a nu fi dusa fetita la scoala, cele trei judecatoare nu au tinut cont de acel lucru. Absenta fiicei mele de la scoala avea o singura explicatie; s-a vrut neaparat transferarea fetitei de la Scoala nr. 10, unde fusese patru ani, la Scoala nr. 14. De ce tocmai acolo? Pentru ca tot acolo, Simona Derecichei isi mutase si ea cei doi copii. Ii mutase pentru ca si fata procurorului Leuca frecventa aceeasi scoala".

Razbunarea

„In schimb, instanta a luat de buna declaratia fostei mele sotii, care a mintit cu nerusinare in fata judecatoarelor ca nu a pozat goala pentru o reclama a salonului de masaj, publicata in „Bazar Bihorean", desi chiar fiica mea si-a recunoscut mama in acea poza. Ulterior, fiica mea i-a relatat d-nei Balaciu de la Autoritatea Tutelara, in 19 februarie a.c., cum asista la „programarea" mamei ei la masaje erotice, precizand chiar si tariful, un milion de lei „sedinta".

Dar cele doua „mame eroine", respectiv fosta sotie si Simona Derecichei, au incercat sa se foloseasca de mine si de fiica mea pentru a lovi in procurorul Leuca.

La un moment dat, ii dadeau instructiuni fiicei mele prin telefon, ca fiica mea, cand va fi lasata sa stea cu mama ei in apartamentul Simonei Derecichei, sa fure de acolo o videocaseta compromitatoare despre procurorul Leuca. Fiica mea mi-a cerut sa o las sa stea o noapte la Derecichei acasa.

Am refuzat si nu dupa mult timp, am primit acea caseta de la fratele Simonei Derecichei, care mi-a indrugat o poveste fara cap si fara coada. Ulterior, mi-am dat seama ca ele doreau sa-l compromit pe procurorul Leuca si, probabil, dupa aceea, el s-ar fi razbunat pe mine.

Nu stiu motivele pentru care Simona dorea sa se razbune pe procuror, dar cert e ca, la un moment dat, ea s-a visat viitoarea d-na Leuca. Imi spunea ca pana la Pasti voi putea constata ca sotii Leuca vor divorta. Mi-a spus ca visase intr-o noapte ca el batuse in chiloti la usa ei, cersindu-i mila. Mi-a mai povestit ca, la toti preotii la care a fost, acestia le-au spus ca sunt sortiti unul pentru celalalt, dar ca Leuca si-a batut joc de ea in ultimul hal.

Doar nu era nebun sa divorteze pentru a lua o condamnata pentru proxenetism! Cand si-a dat seama ca planurile de casatorie cu procurorul se naruisera, ca nu mai veneau la ea banii in numele lui Leuca, a inceput atacurile impotriva acestuia. Mie mi-a facut destul rau procurorul Leuca, dar nu cred in povestea ca Simona are probleme cu auzul in urma unei batai primite de la Leuca. Problemele cu auzul si cu capul le are in urma batailor primite cu cativa ani in urma de la moldoveni.

Anul trecut, ea ar fi negat ca ar fi luat bataie de la procurorul Leuca si mi-a spus ca ar fi fost batuta de catre fratele, ei care ii datora o suma de bani".

Minciuni de cocota

„Revenind la recursul procesului de divort, merita mentionat faptul ca in declaratia data de Simona Derecichei in 14.02.2004, aceasta recunoaste ca pe 5 august 2004, eu, impreuna cu un prieten, am fost la salonul de masaj si ca in noaptea de 5/6 august 2004, fosta mea sotie ar fi venit la ea, spunandu-i ca a fost gonita de mine si in acea noapte ar fi ramas la ea, fiindca ii era frica de mine.

In saptamanalul „Bihoreanul" din 13 iunie 2005, vorbind despre procurorul Leuca, ea povesteste urmatoarele: „…Cand a fost destituit, pe 5 august 2004, era terminat, la pamant, distrus, mi-a cerut sa stau cu el, etc.".

Cand a mintit Derecichei, cand a declarat in fata instantei ca in data de 5 august am fost la ea la salon impreuna cu acel prieten sau cand spune ca in noaptea de 5/6 august, fosta mea sotie a fost la ea acasa? Adevarul trebuie sa il stabileasca organele de ancheta, intrucat eu am depus plangere penala impotriva ei, pentru marturie mincinoasa.

Cer organelor de ancheta sa urgenteze cercetarile in ceea ce le priveste pe fosta mea soacra, fosta mea sotie si pe proxeneta Simona Derecichei. Exista destule probe impotriva lor, pe care ma oblig sa le pun la dispozitie".

Adrian Cipciri ne-a pus la dispozitie un teanc de documente care atesta veridicitatea celor declarate de el.

Printre altele, transcrierea unei discutii intre el si fostul sau socru, Florian Todita, in care acesta recunoaste ca cele declarate de fiica si sotia sa in procesul de divort despre Adrian au fost minciuni, respectiv ca acesta nu a agresat-o pe Liliana si nici pe el, listingul convorbirilor telefonice purtate de el cu Simona Derecichei, fosta sa sotie si diverse persoane care pot confirma cele relatate de el, declaratiile scrise de fiica sa la „sugestia" fostei sotii si a Simonei Derecichei, hotararile si deciziile judecatoresti prin care a fost nedreptatit ca urmare a declaratiilor mincinoase date in dosar, poze cu fosta sa sotie in pozitii indecente si desene facute de fetita sa, care o reprezentau pe mama, care, viziunea ei de copil, apare goala, etc..

Noi ne intrebam cum s-a ajuns ca bietul copil sa fie incredintat de Justitie cu o inadmisibila usurinta unei femei cu o astfel de moralitate si de ce un magistrat cu un astfel de comportament scandalos este mentinut in functie?! Intrucat scandalurile din jurul Simonei Derecichei si al procurorului Leuca sunt departe de a se stinge, vom reveni.