Conform DSP Sighisoara, controlul s-a realizat impreuna cu reprezentanti ai OJPC, iar deficientele sesizate au fost legate, in principal de calitatea apei. In bazinul mic, concentratia de clor era prea mare, iar in cel mare era prea mica. In plus, au fost sesizate deficiente in amenajare.

In acest sens, directorul ATT, Emil Fabian, se va prezenta miercuri la DSP Mures, unde va fi analizata situatia strandului. Fabian spuna ce deficientele erau "justificate, dar minore" si ca au fost deja remediate. "Miercuri vom primi, probabil, o amenda", a completat Emil Fabian.

Istorie recenta cu nabadai

Conflictul intre DSP, Primaria Sighisoara si ATT dateaza de aproape doua luni si a fost prezentat in exclusivitate de Zi de Zi si ZIARUL de Mures.

Publicatiile noastre au aratat atunci ca, intr-o sedinta de CL, consilierii locali au votat ca sediul in care activeaza in acest moment departamentul din Sighisoara al DSP sa revina ATT.

Emil Fabian spune ca ATT nu a cerut respectiva cladire: "Am inaintat Primariei o cerere in care am enumerat cinci posibile solutii de sediu, dar sediul DSP nu era intre acele cinci posibilitati".

DSP Mures nu doreste sa renunte la sediu, varianta pe care Primaria Sighisoara dorea sa o ofere la schimb fiind declarata de Silviu Morariu "de neconceput". O adresa a fost inaintata catre Prefectura Mures, pentru ca hotararea CL Sighisoara sa fie invalidata de prefectul de Mures, Ciprian Dobre.

In acest timp, problemele descoperite de inspectori la strandul administrat de ATT sunt interpretate de primarul Danesan ca fiind o razbunare a DSP la adresa ATT. De altfel, declaratia primarului sighisorean nu are nevoie de nici un comentariu.

Cu toate acestea, in urma cu zece zile Silviu Morariu afirma ca s-a intalnit cu Danesan pentru a discuta problema sediului DSP din Sighisoara si a gasi o rezolvare. Vom reveni.

"Dansul (n.r. Silviu Morariu) e un dobitoc. Inseamna ca nu are minte destula sa dea declaratii. Cum crede ca imi poate impune sa stea aici, unde este chirias, iar contractul de inchiriere a expirat. Nu ii e rusine sa faca astfel de declaratii?! Il execut imediat.

O sa stea sase luni la conducere si apoi o sa se intoarca la el la clinica. Nici o problema, sa inchida, sa faca control, pe mine nu ma intereseaza cate stranduri inchide. Poate face control si in alte orase… Daca incepe sa faca razboi cu mine, nu o sa castige.

El este strain de Sighisoara. Apa la strand este curata, o schimba din doua in doua zile, dupa cate stiu eu. Daca vrea razboi, asta e alta problema", Dorin Danasan, primarul Sighisoarei