Schimbarile din Politia mureseana sunt departe de a se fi incheiat, fapt ce arata ca inspectorul-sef al IPJ Mures, comisarul-sef Ioan Nicolae Cabulea, este decis sa lucreze cu propria echipa.

In plus, cei care au fost indepartati sau vor fi indepartati nu au tocmai un dosar de cadre curat sau nu corespund din punct de vedere profesional functiei pe care o ocupa.

Astfel, maine are loc examenul pentru posturile de sefi la Biroul de Circulatie, Judiciar si Economic, toate vacante in cadrul Politiei Reghin dupa destituirea, respectiv detasarea la Targu Mures a fostilor sefi.

Pentru postul de sef Birou Circulatie candideaza doar Aurel Moldovan, care a activat timp de 20 de ani in Politia Tarnaveni.

Functia de sef Biroul Investigare a Fraudelor este cea mai ravnita, pentru acest post depunandu-si dosarul trei candidati: subcomisarul Stelian Bandila, inspectorul Paul Savu, ambii din Reghin, respectiv subinspectorul Mihai Pop, din Targu Mures.

La sefia Biroului Investigatii Criminale aspira doi pretendenti din cadrul Politiei Reghin, si anume subcomisarul Petru Gora si comisarul Ioan Nistor.

Dar aceste primeniri nu sunt singurele care vor viza IPJ Mures. In scurt timp, la Politia Reghin va fi numit un nou adjunct, cel mai probabil in persoana sefului Biroulu Ordine Publica Oltean, dupa ce Pompei Valean, adjunct inca in functie, va iesi la pensie la sfarsitul lui august - inceputul lunii septembrie.

Nici seful Politiei Sighisoara, Serban Sanpetrean, nu mai este atat de sigur pe scaunul sau, existand deja propuneri de inlocuire a sa, mai ales dupa ce au curs reclamatiile din partea CL Sighisoara privind neintelegerile cu Sanpetrean.

Politia Tarnaveni va avea si ea un nou comandant incepand din aceasta luna, actualul sef, comisarul-sef Vasile Barle, intentionand sa iasa la pensie.

Pentru postul sau au intrat deja in competitie comisarii Gheorghe Oprea, adjunctul lui Barle, si Ionel Scridon, tot din Tarnaveni, respectiv Cornel Socol, din cadrul Politiei Rutiere Mures.

Cele mai mari sanse din informatiile noastre le are ultimul, care corespunde postului nu doar din punct de vedere al criteriilor profesionale, dar nu este nici din municipiul de pe Tarnava Mica.

In septembrie - octombrie, sezonul de schimbari va putea fi declarat incheiat, dupa ce vor fi operate remanieri si la nivelul adjunctilor inspectorului sef al IPJ, functii ocupate de catre comisarii sefi Valer Ujica si Eugen Dan.

Unul din numele vehiculate pentru functia de adjunct al comandantului IPJ este cel al comisarului Viorel Cazan, seful Politiei Rutiere.

Toate aceste restructurari au fost precedate de schimbarea sefilor Politiei Iernut, care este condusa in prezent de Constantin Dancea, fost sef la Circulatie in cadrul politiei locale, si al Politiei Sangeorgiu de Padure, unde a fost numit de joia trecuta Keszeg Andrei.

Vom reveni cu noi amanunte in editiile noastre viitoare.