In spate, UE nu conteaza

Am inceput cu mareata Casa Alba. Steaguri mari, "aranjate" de vint claie peste gramada, gata sa cada. Nu-ti dai seama daca sint in berna sau nu. Cert e ca sint, dar imposibil de numarat. Vreo cinci, sase, toate ale Romaniei. In spatele Casei Albe, intrarea de la Curtea de Conturi.

Institutie de stat, un singur steag, sfrijit si incurcat si el de vint. Steagul UE, cel albastru cu "stelute", nu e de gasit si pace. Nici n-ar avea unde sa fie infipt. Nu conteaza, ca nu vine UE pe la intrarea din spate sa vada ca n-are steag. La o aruncatura de bat, Palatul Culturii.

Pe asta il iertam. E in renovare. Doar nu s-or apuca acum sa-si schimbe cirpele din poarta, acum cind muncitorul da cu tirnacopul. Perete-n perete, Curtea de Apel. I-am prins. Doua steaguri mari, ale Romaniei, firesc, odata faloase si viu colorate. Le-a mincat soarele si ploaia.

Steaguri batrine, coapte, gata sa piriie. Alea albastre cu stelute, atirna inauntru, la marginea scarii sa fie admirate de portar si de jandarmul pazitor.

La Parchet, s-a topit sofranul

Si daca tot am fost la Curte, sa dam o fuga si pe la Tribunal. Aici, e bine. Steagurile sint la locurile lor si filfie asa cum trebuie. Le vede lumea. Mare surpriza la Parchet. La asa sediu, asa steaguri. Poti sa juri ca esti in Franta. Am aflat ieri, ca s-au schimbat culorile steagului national. Galbenu' e de-un alb straveziu. N-o fi fost buna vopseaua.

Si cu ploile astea, s-a topit sofranul. Am lasat centrul si-am dat o raita pe la Finante. Intr-un colt, chiar in curba, curent mare, vint puternic. Steagul UE, ala albastru cu stelute de care va ziceam e jumatate mincat. Flancheaza cum poate o ditamai plancarda unde scrie cu litere de-o schioapa despre persoane importante odata, care se tot afisau pe la taieri de pamblici.

SRI-ul de ce n-are steag?

Cu mare tupeu ne-am postat in fata SRI, poate nu stiati, dar avem si d-asta prin Ploiesti. Pis, pis am facut fotografii. Am pozat poarta, am pozat gardul, am pozat pomii, am pozat sigla. Steaguri, n-am gasit. La un moment dat s-a prins unu' ca ne cam facem de cap. Politicos ne-a spus ca atita vreme cit fotografiem de pe spatiul public, totul e OK, dar sa nu sarim gardul.

Gardul, n-am sarit, dar am intrebat asa intr-o doara de ce SRI-ul n-are steag. "E nevoie de discretie totala" ni s-a raspuns. N-am mai insistat, ca nu era cazul. Bucurosi ca am vorbit cu un "ochi albastru" ne-am deplasat catre ceilalti baieti rai: jandarmii. Steaguri ca aici, n-am vazut niciunde.

Aliniate si curate. P-aici n-o fi batut vintul, n-o fi dat ploaia? Peste drum, la Apele Romane, franjuri multe. V-aduceti aminte de steagul albastru cu stelute? E franujuri si aici.