In acelasi timp, la Grulen este numit un nou consiliu de administratie si un nou director general. Consiliul de administratie este condus de directorul general, Mihai Cruceana. care si-a stabilit singur salariul de baza.

La data alegerii sale in fruntea Fabricii de fire sintetice (23 noiembrie 2004), Mihai Cruceana lucra in corpul de control al prefectului Catalin Teodorescu, care il mostenise de la Constantin Tamaga. In februarie, prefectul Ion Cirstoiu il demite pe Cruceana, dar, cum se vede din acest material, fostul jurist al Prefecturii era departe de a ramine, cum s-ar zice, pe drumuri.

SC Intertrade Group, din Galati, firma al carei asociat unic este englezul de origine turca Tekin Ali Serdar, preia toate activele SC Grulen la 8 ianuarie 2003. Prin hotarirea judecatorului sindic si cu acordul adunarii creditorilor (in care majoritar era APAPS, actualul AVAS), turcul cumpara intregul patrimoniu al fabricii pentru 2,8 milioane de dolari plu TVA.

In decembrie 2002, Intertrade Group platise o prima transa de 1,2 milioane de dolari, urmind sa achite restul in trei rate, pina la 30 iunie 2003. Prin contract, turcul Serdar se obliga ca, pina la 30 iunie 2003 (mai putin de sase luni de la data semnarii contractului) sa realizeze o prima activitate productiva pentru utilizarea integrala a tuturor activelor cumparate.

In caz contrar, contractul prevedea o penalizare de 100.000 de dolari. Tekin Ali Serdar sustine acum insa ca i s-a prezentat o evaluare mult inferioara a activelor fabricii si ca, din cauza vremii nefavorabile, a fost imposibila o evaluare corecta a patrimoniului.

Pentru ca la 30 iunie 2003 Grulen nu a produs nimic, lichidatorul judiciar, firma EXPERT CONS 2002, in numele societatii Grulen, il executa pe turc si depune plingere la Curtea de Arbitraj Comercial Pitesti. In urma judecarii cauzei, Serdar este obligat sa plateasca suta de mii de dolari.

Ca turcul a fost pacalit, oferindu-i-se un morman de fiare la un pret „atractiv", ca din cauza vitregiilor naturii el nu a putut sa constate starea adevarata a utilajelor si a instalatiilor (poate atunci si-ar fi dat seama ca nu va putea produce fire sintetice in doar sase luni si nu ar mai fi semnat contractul de vinzare-cumparare) sint numai supozitii care pot fi facute pe marginea declaratiilor lui Serdar.

Realitatea este una singura: in starea actuala, Grulen nu va mai produce nimic iar AVAS si-a gasit un tap ispasitor. Turcul plateste. In tot acest timp, Mihai Cruceana - care nu a condus niciodata nimic in sectorul economic - a primit de la AVAS o sinecura.

Orice om normal din Romania si-ar dori sa fie director general la o intreprindere care nu produce nimic, care nu-ti pune nici un fel de probleme si pe care o poate conduce la fel de bine si un surdo-mut lovit de orbire. Ramine un mister pentru toata lumea cum de a auzit Mircea Ursache de Mihai Cruceana si cum de s-a convins de calitatile lui manageriale.