Un agent din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Bihor risca sa fie destituit din functie, dupa ce a fost prins beat la volanul autoturismului personal.

Este primul caz de acest gen in care reprezentantii Directiei Politiei de Frontiera (DPF) Oradea au luat atitudine si in care au anuntat presa din proprie initiativa, desi initial se musamalizase accidentul, asa cum a recunoscut si unul dintre reprezentantii institutiei.

Dintr-un comunicat de presa emis de Politia de Frontiera reiese ca in data de 7 august, agentul Catalin Lucaciu, din cadrul Serviciului Politiei de Frontiera Diosig, aflat in afara serviciului, a fost implicat intr-un accident rutier, pe strada Dimitrie Cantemir din Oradea.

"Aflandu-se la volanul autoturismului personal, acesta s-a tamponat cu un Matiz condus de Podar V., care a efectuat un viraj la stanga fara sa acorde prioritate masinii in care se afla agentul de politie", a declarat comisar-sef Marcel Dan, din cadrul DPF.

In urma accidentului, un pasager din Matiz a suferit leziuni usoare, iar ambele masini au fost avariate. La fata locului au fost prezenti lucratori din cadrul Politiei Rutiere care au constatat ca Lucaciu se afla sub influenta bauturilor alcoolice, in urma analizelor dovedindu-se ca acesta avea o alcoolemie de 1,25 si 1,4 la mie.

"Agentului i s-a retinut permisul de conducere si i va fi cercetat pentru infractiunea de conducere sub influenta alcoolului. Avand in vedere ca agentul nu a raportat despre producerea accidentului si nici ca era beat, seful IJPF a dispus demararea unei anchete", a mai spus Marcel Dan.