Temerile comisarului sef Mihai Toporan, seful Politiei Municipiului Constanta s-au adeverit si trebuie mentionat ca in data de 10 august a.c. acesta declara cotidianului nostru ca daca va fi nevoie isi va asuma toata raspunderea in cazul persoanei agresata de politisti cu doua zile inainte si se va retrage de la conducerea politiei municipale.

Asa se face ca, in urma anchetei Inspectorului General al Politiei Romane privind modul in care politistii constanteni au inteles sa isi faca treaba pentru identificare a victimei si modul in care cadrele de comanda ale Politiei Municipiului Constanta au gestionat acest eveniment, seful Politiei Municipiului Constanta, Mihai Toporan, a fost demis.

Corpul de Control al IPJ Constanta a sesizat Consiliul de Disciplina fata de inspector principal Felix Nicolescu, de la Sectia 4, care nu a acordat sprijin in solutionarea cazului si a agentului principal Marian Iorga, ofiter de serviciu la Sectia 4, ce nu a facut verificari complete pentru identificarea victimei.

De asemenea, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, seful IGPR l-a eliberat din functie pe comisar sef Mihai Toporan pentru management defectuos in actul de comanda si control al subordonatilor. „Este o decizie normala, intr-o societate normala. seful Politiei trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru actele subordonatilor sai.

Nu este nimic altceva de comentat”, a declarat comisar sef Mihai Toporan pentru cotidianul „Replica”.

Victima si-a declinat alta identitate

In alta ordine de idei, cazul persoanei agresate este putin mai complicat decat pare, aparand noi elelmente. Intrucat agresatul, aflat in stare de ebrietate, a sustinut ca se numeste Ionel Gionea, politistii au gasit in baza de date nationala o persoana ce avea varsta apropiata si semnalmentele asemanatoare cu ale victimei ce purta acest nume.

Lucratorii de politie au concluzionat ca este vorba despre Ion Gionea, 49 ani, din Craiova. De asemenea, la orele 23.37, politistii au apelat un numar de telefon gasit asupra victimei la care a raspuns cetateanul Octavian Gionea, din Mangalia. Acesta, intrebat daca cunoaste o persoana numita Ion Gionea, a raspuns ca are un frate cu numele de Viorel Gionea.

Pusi in legatura, cei doi nu au reusit sa poarte o discutie coerenta deoarece, din cauza alcoolului, victima nu era in stare sa poarte un dialog - asa cum reiese si din declaratia lui Octavian Gionea - iar acesta a crezut ca este o gluma. In ziua de 10 august, Octavian Gionea a confirmat ca fratele sau este cel internat in Spitalul Judetean Constanta, acesta vizitandu-l la orele pranzului.

El a precizat ca de fapt victima se numeste Viorel Gionea, 51 ani, necasatorit, ce domiciliul in Jibou, judetul Salaj, si locuieste fara forme legale in Mangalia, fiind ospatar la un restaurant din Saturn.

Politisti si procuroriau primit informatii conform carora victima a fost internata si la data de 7 august a acestui an, orele 21.30, la Spitalul Mangalia, cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral acut inchis, cu pierderea cunostintei”, de unde a fost transferata la Spitalul Judetean Constanta si externata in dimineata zilei urmatoare deoarece neurologii nu au considerat ca este

necesara tinerea acestuia sub supraveghere specializata. Ieri, 11 august a.c., seful IGPR a facut o vizita pacientului internat in Spitalul Judetean. Acesta s-a interesat de starea sanatatii acestuia si s-a aratat dispus sa il transfere la o clinica medicala de specialitate din Bucuresti cu un elicopter al MAI.