Micile divergente dintre democratul Emil Boc si liberalul Marius Nicoara, cei doi lideri ai Aliantei D.A. la nivel judetean, ies la iveala din ce in ce mai des.

Marti, Nicoara a anuntat ca demareaza el, din calitatea de presedinte al consiliului judetean, ofensiva impotriva constructiilor ilegale, deoarece cei de la primarie nu prea au reactii la reclamatiile cetatenilor.

„A venit la mine un grup de locatari de pe strada Nichita Stanescu, suparati ca in zona de case le-a aparut intai un bloc, iar acum se preconizeaza un altul. Dansii au reclamat initial situatia la primarie, dar nu au primit nici o reactie, asa ca au venit la mine. Vrem sa incepem noi o batalie cu aceste abuzuri, cat timp pana acum nu s-a facut nimic", si-a explicat Nicoara interventia.

Ieri, a fost randul lui Boc sa contracareze. Declaratiile au pornit de la o situatie din sedinta consiliului judetean de miercuri, cand, la cateva proiecte initiate si sustinute de Nicoara, liberali si udemeristi, democratii au ales sa se abtina de la vot, ajutand, astfel, la respingerea proiectelor de catre consilierii PSD si PRM.

„Am discutat despre aceasta situatie si am inteles ca au fost decizii tehnice, nu politice – era vorba sa se stabileasca la nivel tehnic cuantumul unor taxe, in timp ce existau hotarari anterioare referitoare la taxele respective. Nu exista nici un fel de impediment politic in functionarea Aliantei PNL - PD la Cluj", a precizat Boc.

Presedintele democratilor nu s-a sfiit, insa, sa-i intoarca lui Nicoara reprosul primit miercuri: „Aceste lucruri trebuie discutate inainte ca ele sa fie in regula. Trebuie sa existe mai multa discutie in cadrul consiliului judetean, intre reprezentantii care compun Alianta", a spus Boc.

Mai mult, acesta si-a oferit propriul exemplu: „Eu, inaintea fiecarei sedinte de consiliu local, ii adun pe toti reprezentantii Aliantei si ai UDMR-ului, cu care formeaza coalitia, si discutam ordinea de zi punct cu punct si acolo isi spune fiecare punctul de vedere. (...) I-am spus domnului presedinte Nicoara sa faca la fel cum facem noi la municipiu".

Daca liberalul va pune in practica sau nu sfatul primit, se va vedea abia la sedinta urmatoare.