Deputatul PNL de Alba, Tiberiu Barbuletiu, a lansat, ieri, un atac virulent la adresa companiei "Romarm" SA Bucuresti, pe care a numit-o un "parazit" al industriei de aparare.

El a declarat ca existenta societatii ingreuneaza activitatea firmelor din subordine, el referindu-se, in special, la cele doua unitati economice de pe platforma industriala din Cugir - "Fabrica de Arme" SA si "Uzina Mecanica Cugir" SA.

Parlamentarul liberal a spus ca la ora actuala exista scrisori de intentie privind preluarea ambelor societati din Cugir. "Din pacate, Cugirul acumuleaza in continuare datorii la stat. Cred ca este o nevoie urgenta de o infuzie de capital. Cadrul legislativ actual este, insa, foarte rigid in ceea ce priveste privatizarea societatilor din industria de aparare", a spus deputatul.

El a completat ca este nevoie de "desfiintarea suprastructurilor care paraziteaza fabricile de armament".

"Armamentul produs la Cugir se poate vinde doar prin intermediari. "Romarm" se interpune intre fabrica si "Romtehnica". "Romarm" pune un adaos si trimite mai departe la "Romtehnica". Dupa parerea mea, compania este un parazit. Ar fi bine sa dispara intermediarii. Sa fie lasate fabricile de armament sa decida singure cu cine fac afaceri", a mai afirmat Barbuletiu.

El a adaugat ca va initia un proiect legislativ privind simplificarea procedurilor de privatizare.

Demersul parlamentarului liberal ar putea avea legatura si cu faptul ca cele doua companii - "Romarm" si "Romtehnica" - sunt conduse de reprezentanti ai unor partide diferite, PC respectiv PNL.

Daca la "Romtehnica" ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu (presedintele PNL Alba) l-a impus la conducere pe unul din apropiatii sai, Mihai Nicusor, la "Romarm", in schimb, companie subordonata Ministerului Economiei si Comertului, ministrul Codrut Seres si-a numit la conducere un om de incredere, Pavel Mitiu.

"Fabrica de Arme Cugir" SA are ca obiect principal de activitate fabricarea armamentului si munitiei, iar ca activitati secundare comertul cu ridicata si cu amanuntul al altor produse, publicitate, operatiuni de mecanica generala, transporturi rutiere de marfuri, editare de programe, prelucrare informatica a datelor, activitati legate de bazele de date.

Directorul societatii, Francisc Kudler, a fost men-tinut in functie cu ajutorul PNL.

SC "Uzina Mecanica Cugir" SA are acelasi obiect principal de activitate ca "Fabrica de Arme". In plus, uzina are in componenta patru sucursale: Produse Speciale, Masini Unelte, Scularie si Utilitati si Produse Electrocasnice. Societatea este condusa in prezent de Toader Ulise (presedintele Organizatiei Partidului Conservator Cugir), care ocupa functia de director general.