Compania franceza "Sade" a provocat o noua paguba de proportii unui patron clujean, caruia i-au deteriorat un imobil. Nu este pentru prima data cand muncitorii societatii, care lucreaza la refacerea retelelor de canalizare din municipiul Cluj-Napoca, produc daune imense.

Recent, pentru ca angajatii de la "Sade" au scurtcircuitat un cablu electric de mare tensiune, au ars toate emitatoarele radiourilor comerciale care isi instalasera aparatele pe Dealul Cetatuii. De asemenea, ei au blocat o mare parte a fluxului de date din reteaua de telefonie Orange dupa ce din neglijenta au taiat magistrala de fibra optica a companiei, ingropata in pamant.

Joi, muncitorii "Sade" au dat peste o retea de conducte de gaz care duceau spre cladirea de la nr. 15, unde exista un restaurant si unde in prezent functioneaza mai multe magazine. Acestia au tras de tevi, spargand, astfel, o firida aflata pe peretele imobilului, ce adapostea contoare de gaz.

Muncitorii au distrus o parte din fatada cladirii, care face parte din zona de protectie arhitectonica a orasului.

Proprietarul imobilului a declarat ca nu a fost contactat de catre angajatii "Sade" care efectuau lucrari, nici inainte si nici dupa incident. Dupa producerea stricaciunii, muncitorii au fugit din zona, iar proprietarul a hotarat sa dea in judecata compania franceza.

"Sade" ar putea fi data in judecata si de "Distrigaz" Cluj. Si asta, pentru ca muncitorii au cauzat, de asemenea, daune retelei de transport a gazului metan. Pagubele sunt in curs de evaluare.