Liberalii si democratii din Alba au ingropat, cel putin declarativ, securea razboiului, dupa scandalurile consumate intre ei in ultimele saptamani. Cu toate acestea, intre liderii celor doua partide, mai ales intre presedintele Consiliului Judetean, Ion Dumitrel (PD), si prefectul Cosmin Covaciu (PNL), relatiile nu sunt nici pe departe dintre cele mai bune.

Ca dovada, democratii au intors bannerul afisat in sala de conferinte de la sediul partidului, iar insemnele Aliantei au fost inlocuite cu cele ale PD.

Liderii filialei PNL sustin ca alianta cu PD functioneaza in continuare. Vicepresedintele organizatiei, Simion Cretu, cel care tine locul ministrului Teodor Atanasiu, atunci cand acesta din urma se afla in Bucuresti, a declarat ca democratii exagereaza atunci cand sustin ca Alianta "D.A." Alba nu mai exista.

"Nu se pune problema ca Alianta nu functioneaza. Tot timpul exista probleme care se vor rezolva. Am discutate cu Mircea Hava si Ion Dumitrel (presedintele, respectiv vicepresedintele organizatiei judetene a PD ‹ n.r.) sa reluam intalnirile periodice. Pana acum au fost perioadele de concediu si nu s-a putut intalni consiliul de coordonare. Alianta isi va putea imbunatati activitatea.

Avem un angajament si un program de guvernare. In ceea ce priveste PNL, ne vom respecta cuvantul dat", a afirmat Simion Cretu. La randul sau, vicepresedintele filialei liberalilor, Dan Marcu, a spus ca "Alianta este condamnata sa functioneze".

Cretu a adaugat ca, in perioada urmatoare, vor avea loc si conferinte de presa comune, cel putin o data pe luna, insa conferintele de presa saptamanale se vor tine la sediul fiecarui partid.

Deputatul Tiberiu Barbuletiu a completat "ca nu exista probleme reale intre PNL si PD", el sustinand ca decizia privind organizarea separata a conferintelor de presa a fost luata in principal din cauza faptului ca un numar prea mare de participanti ar fi facut ca timpul alocat sa fie foarte mare.

Declaratiile liberalilor au fost in parte confirmate si de catre democrati, semn ca s-au inteles sa transmita un alt mesaj public decat au facut-o pana acum. Cu toate acestea, de remarcat a fost faptul ca simbolurile Aliantei "D.A." au disparut din sediul PD Alba. Pe peretele din sala de conferinte in locul bannerului cu simbolurile Aliantei "D.A." au aparut simbolurile Partidului Democrat. Practic, bannerul a fost doar intors de pe o parte pe alta.

Faptul ca democratii au tiparit pe verso doar siglele PD poate dovedi faptul ca s-au gandit inca de la inceputul "mariajului" cu PNL ca la un moment dat vor avea din nou nevoie de insemne separate. Deputatul democrat Stefan Bardan a spus ca nu e nici o problema ca liberalii doresc sa organizeze conferinte separate, dar ca ar fi trebuit sa-i anunte despre acest lucru si pe reprezentantii PD.