Social-democratii sibieni pregatesc o interpelare a Ministrului Sanatatii si se gandesc deja la demonstratii de strada pentru a protesta impotriva modului in care se realizeaza finantarea sistemului medical si, implicit, a farmaciilor care distribuie medicamente compensate catre categoriile sociale defavorizate.

Liderii filialei PSD atrag atentia reprezentantilor Aliantei "D.A." asupra faptului ca, in opinia lor, acest domeniu trece printr-o criza fara precedent, mai ales in ceea ce priveste distribuirea medicamentelor compensate si gratuite.

Presedintele organizatiei judetene a fostului partid de guvernamant, deputatul Ioan Cindrea sustine ca este vorba despre "cea mai grava criza din tara". "Daca pana la data de 20 august nu se va rezolva aceasta situatie a medicamentelor compensate si gratuite, ne gandim sa organizam un mars al tacerii pe strazile Sibiului", a spus Cindrea.

Mai mult, social-democratii au mentionat ca vor face o interpelare parlamentara la adresa Ministerului Sanatatii, pe care nu vor sa o lase fara un raspuns. O scrisoare deschisa a fost trimisa deja ministrului Mircea Cinteza, iar in document reprezentantii PSD dau un ultimatum dur actualilor administratori ai sistemului de Sanatate.

"Va rugam sa asigurati fondurile necesare pentru ca bolnavii din judetul Sibiu sa beneficieze de medicamente compensate si gratuite. In cazul in care nu veti lua masurile care se impun cu stringenta pana la data de 20 august, ne rezervam dreptul de a cere solutionarea problemei prin alte mijloace si, totodata, demisia dumneavoastra", se arata in scrisoare.

Pe de alta parte, reprezentantii Aliantei "D.A.", cei care il sustin politic pe actualul director al CJAS, medicul Marcela Raulea (PD), sustin ca in sistemul sanitar din judet nu exista criza despre care se vorbeste in presa si pe bancile Opozitiei.

Ea a declarat ca informatiile referitoare la criza medicamentelor sunt doar o interpretare rauvoitoare a unei situatii generate de schimbarea procedurii de eliberare a medicamentelor compensate, al modificarii contractului cadru de finantare si a modului de prescriere a retetelor.