ZIUA de Cluj: Esti pentru prima data la lot inaintea unui meci oficial. Cum te-au primit jucatorii? Care e atmosfera?

Razvan Cocis: Chiar ma simt foarte bine aici. Baietii m-au primit foarte bine, dar ma asteptam la asa ceva. Desi au tot aparut prin presa din Bucuresti barfe cum ca la echipa nationala atmosfera ar fi tensionata, va pot spune ca este total fals. Pe unii ii cunosc de mai mult timp, pe altii abia i-am cunoscut, insa totul e foarte bine.

ZIUA de Cluj: Te astepti sa fii titular, dat fiind faptul ca vom juca cu Andorra?

R.C.: E greu de spus. Chiar daca intalnim o echipa formata din jucatori amatori, nu stiu daca selectionerul va face experimente in echipa de start. Normal ca mi-as dori din tot sufletul sa joc din primul minut, insa va fi foarte greu. In cazul in care o voi face sunt sigur ca nu voi dezamagi.

ZIUA de Cluj: Dupa parerea ta, mai are Romania sanse sa se califice la Cupa Mondiala?

R.C.: Nu cred. Poate doar din punct de vedere matematic. Din cate stiu eu, Cehia ar trebui sa piarda toate meciurile si noi sa castigam, lucru aproape imposibil, insa nu se stie niciodata. Asa cum am facut si noi 1-1 in Armenia, pot sa se "impiedice" si cehii in Finlanda. Totusi, pana nu pierdem sansele si matematic eu mai sper.

ZIUA de Cluj: Sunteti doi clujeni la lot, tu si Tibi Balan. Incepe Clujul sa produca din nou fotbalisti de valoare?

R.C.: Mie asa-mi place sa cred. Clujul e un oras cu un fotbal de traditie, care a avut tot timpul reprezentanti la echipele nationale, insa, in ultima vreme, datorita faptului ca "U" a jucat in Divizia B, am iesit putin din circuit.

Eu sper sa vina cat mai multi clujeni la "nationala" pentru ca, astfel, am ridica si noi stacheta orasului. Il astept si pe George Florescu, pentru ca si el are evolutii foarte bune la Sheriff Tiraspol si atunci vom fi mai multi.

Cu gandul la Universitatea

ZIUA de Cluj: De "U" ce mai stii?

R.C.: Stiu destul de multe pentru ca urmaresc stirile pe Internet si vorbesc destul de des cu fostii mei colegi, cu care am ramas prieten. Cred ca in acest an Universitatea are o sansa uriasa sa promoveze in Divizia A. M-am uitat peste programul din primele cinci etape si cred ca vor reusi cel putin 12 puncte.

Din cate am observat, nici Oradea si nici Gaz Metan nu dispun de forte peste cele ale Universitatii, deci cred ca suntem pe drumul cel bun, mai ales dupa ultimele transferuri. Am incredere si in Leo Grozavu care, din cate am inteles, are niste principii moderne de antrenament.

ZIUA de Cluj: Cand evoluai tu la Cluj, echipa era, cel putin teoretic, mult mai valoroasa decat cea de acum. Si totusi, a terminat in fiecare an pe pozitii mediocre…

R.C.: Da, intr-adevar, formam o echipa foarte puternica, insa ne lipsea sprijinul conducerii. Nu aveam bani, traiam doar din promisiuni si, in plus, eram foarte tineri.

Acum au mai ramas destul de multi din cei care erau atunci, ma refer la Giurgiu, Szilagy, Damian, si cred ca au devenit si ei mai maturi. Paradoxal, Universitatea are acum mai multe sanse de promovare decat avea atunci.

ZIUA de Cluj: Ti-ai pierdut speranta intr-un transfer la o echipa din Occident sau inca mai sunt sanse sa pleci de la Sheriff Tiraspol?

R.C.: Din pacate, nici in aceasta vara nu s-a concretizat vreo oferta. Cei de la Rennes m-au vrut, am mai vorbit si cu domnul Bölöni, insa cluburile nu s-au inteles la bani. Eu sper sa joc cel putin la fel de bine pentru Sheriff cum am facut-o pana acum si sa prind din ce in ce mai des echipa nationala pentru ca, astfel, as avea sanse mai mari sa ma fac remarcat.

Inca mai sper intr-un transfer la o echipa buna din strainatate. Dar sa va mai spun ceva: visul meu ramane acela de a juca cu "U" in Divizia A, in fata unui stadion plin. Sper ca, odata si o data, se va intampla si asta.

Florescu tinteste "Nationala"

Fostul mijlocas al Universitatii Cluj, George Florescu, a declarat ca doreste sa-i calce pe urme actualului sau coechipier de la Sheriff Tiraspol, Razvan Cocis, si sa ajunga la echipa nationala.

Transferat de la Universitatea, acum doi ani, la Sheriff, Florescu a devenit om de baza al echipei reprezentative de tineret si va fi, foarte probabil, titular in "amicalul" de astazi cu reprezentativa similara a Israelului.

"Normal ca-mi doresc sa ajung si eu la prima echipa, sa fiu si acolo coechipier cu Razvan. Momentan cred ca este destul de greu. Trebuie sa trag foarte tare la tineret, sa joc bine si la echipa de club, si abia atunci ma pot gandi la o eventuala convocare.

Din pacate, am ratat calificarea in turul III preliminar al Ligii Campionilor, cu Sheriff, si o buna oportunitate de a ne face remarcati in Europa. Oricum, nu-mi pierd speranta, pentru ca sunt tanar si am timp sa joc si in campionatele puternice din Europa", a declarat Florescu pentru ZIUA de Cluj.

Partida dintre Romania U21 si Israel U21 va incepe de la ora 20 si va fi transmisa in direct de TVR2.