La aproape un an de la schimbarea Puterii, o treime dintre institutiile descentralizate din judetul Arad sunt conduse inca de membri ai PSD. Motivul pentru care inlocuirea vechilor directori s-a facut cu incetinitorul este si faptul ca partidele aflate in coalitia de guvernare s-au decis greu asupra numelor celor care vor ocupa functiile de sefi.

Astfel, Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) are un nou director, in persoana lui Gheorghe Sechel, care a fost instalat oficial in functie de prefectul Cristian Stragea. Noul director este economist si a beneficiat pentru ocuparea postului de sprijinul Aliantei "D.A.", in special a PNL.

Sechel l-a schimbat la conducerea OJPC pe Gheorghe Iancu, care a fost numit in functie in timpul guvernarii PSD si a refuzat sa-si dea demisia dupa ce liderii Aliantei i-au cerut acest lucru.

Un alt director care va fi inlocuit in aceste zile este Dorin Lazar din cadrul Directiei de Sanatate Publica a judetului Arad. Locul acestuia va fi luat de Nicolae Marza, imediat dupa ce el se va intoarce din concediu. Lazar va ajunge sef al Sectiei Clinica Pediatrie.

Aceste numiri vin la doar cateva saptamani de cand Alianta "D.A." si-a mai numit trei directori executivi in institutiile descentralizate din judetul. Astfel, la Casa Judeteana de Pensii, locul lui Marius Montia a fost luat de consilierul local Mihaela Vasil (PD), iar la conducerea Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala a fost numit Ion Hondea, membru PNL.

Totodata, Dana Danoiu, sustinuta de democrati, a fost numita la conducerea Agentiei de Protectia Mediului. Aceasta a preluat locul detinut de social-democratul Cristian Ispravnic.

Schimbarea directorilor numiti in perioada guvernarii social-democratilor a inceput in judetul Arad in luna ianuarie. Cu toate acestea, la ora actuala, aproximativ 30 la suta din institutiile descentralizate sunt conduse de directori instalati in mandatul trecut. Intarzierile in schimbarea acestora au dus la numeroase disensiuni intre liderii locali ai partidelor din coalitia de guvernare.

Cel mai vehement a fost presedintele filialei UDMR, deputatul Kiraly Andras. El a spus ca, in prezent, o serie de directive luate la nivel central al coalitiei aflate la guvernare nu sunt respectate in teritoriu.

"UDMR Arad a primit in urma protocolului de colaborare opt functii de conducere si am reusit sa numim doar patru, in timp ce celelalte partide spun ca nu au reusit sa numeasca nici 50 la suta dintre directori", a declarat deputatul.

La randul sau, presedintele organizatiei judetene a PNL, deputatul Titus Gheorghiof, a declarat ca este nemultumit de activitatea ministrilor liberali care nu grabesc schimbarea sefilor din institutiile descentralizate. "Ministrii liberali s-au ascuns in copac. Unii dintre ministrii care fac parte din PNL nu au ceea ce trebuie sa aiba un barbat", a spus Gheorghiof.

Parlamentarul a adaugat ca va incerca sa gaseasca solutii pentru efectuarea inlocuirilor din fruntea institutiilor descentralizate, conduse in mare parte de oameni numiti in timpul guvernarii PSD.