A locui in casa particulara nu inseamna ca poti face tot ceea ce iti dicteaza muschii. Trebuie sa te conformezi normelor de convietuire. Cum adesea camerele de baie din casele private nu sint racordate la fose septice, deversarile produc disconfort vecinilor, dar mai otravesc si mediul inconjurator.

Despre acest subiect si nu numai ne-a vorbit recent Mircea Ardelean, sef de serviciu in cadrul Primariei Negresti-Oas.

Se fac eforturi de a desfiinta scurgerile spre piriul Gozureni

In vecinatatea piriului Gozureni sint construite numeroase case. Multe dintre ele nu au rezolvata scurgerea apelor uzate intr-o fosa septica. Pentru a putea utiliza baia, dar si WC-ul, oameni invetinvi si-au rezolvat problema in defavoarea celorlalti. Au facut scurgeri spre piriu afectind vecinii.

Pentru a desfiinta aceste scurgeri, inspectori ai primariei au somat proprietarii sa nu mai deverseze nimic prin acele scurgeri.

Mediul este poluat si de palinciile fara bazine de colectare a reziduurilor

O alta tema privind poluarea mediului, aflata in atentia inspectorilor de la primarie o reprezinta cazanele de fiert palinca. Majoritatea acestor cazane fuctioneaza fara a avea in vecinatatea lor bazine de deversare a reziduurilor.

Printre cazangiii care au fost somati sa-si rezolve aceasta problema in ton cu normele de protectie a mediului inconjurator se numara Vasile Balta din Tur, dar si Dumitru Finta si Ioan Berinde, ambii din Negresti-Oas.

Preocuparea desfiintarii depozitelor neautorizate de deseuri si resturi menajere s-a extins. S-au facut numeroase controale mai ales in zona Padurea Bisericii unde au existat asemenea depozite.

Nu sint inca putine situatiile in care, proprietari de gatere sau alte utilaje de prelucrare a lemnului, care depoziteaza rumegusul pe malurile cursurilor de ape.

Daca actiunile inspectorilor de a soma contravenientii se vor dovedi un esec, exista posibilita-tea legala de a trece la sanctiuni care sint de ordinul miilor de lei grei.

Pregatirile pentru "Ziua orasului" Negresti-Oas sint in desfasurare

Din surse ale Primariei Negresti-Oas am aflat ca ieri a avut loc o intilnire cu sefii institutiilor implicate in realizarea activitatilor programate pentru ziua orasului, care va avea loc in zilele de 10 si 11 septembrie. Asupra unor manunte privind zilele orasului vom reveni in numerele urmatoare ale ziarului.

Fireste, s-a discutat si problema urgentarii reaparatiilor la strazi precum I. Creanga si Turului, artere de circulatie pe care va fi deviata circulatia rutiera pe peri-oada sarbatorilor la Negresti-Oas.