Consiliul Judetean Sibiu a terminat inca din aceasta luna fondurile destinate unor importante investitii in infrastructura judetului, iar continuarea proiectelor nefinalizate va putea fi posibila numai dupa ce reprezentantii institutiei vor identifica noi resurse pentru finantare.

In principal, este vorba despre o suma de 12 miliarde lei vechi, cu care societatile contractante ale CJ au executat activitati de asfaltare sau de pietruire a unor drumuri de interes local, in special inspre localitati izolate ale judetului.

Doua dintre aceste investitii au fost receptionate de oficialii CJ chiar in aceste zile. Peste 1,3 miliarde lei au fost folositi numai pentru a pietrui drumul judetean ce traverseaza localitatea Ghijasa inspre Zlagna, doua localitati izolate ale judetului, situate in zona de nord.

Operatiuni de refacere a soselelor judetene se efectueaza si in alte localitati sibiene la Slimnic sau Pauca, iar la Dobarca (Miercurea Sibiului), Axente Sever si Sadurel se lucreaza la consolidarea podurilor afectate de inundatiile din lunile iunie-iulie.

De asemenea, Consiliul Judetean a terminat si banii pentru investitiile prevazute la sediul Filarmonicii si Sala "Thalia", prima sala de teatru din Transilvania. Din bugetul judetului au fost alocate pentru lucrarile din acest an circa noua miliarde lei, bani ce proveneau exclusiv din fondurile proprii ale institutiei.

Sumele respective au fost utilizate, potrivit reprezentantilor CJ, pentru realizarea unor finisaje interioare si pentru amenajarea curtii exterioare a imobilului.

Cum pentru perioada viitoare mai sunt prevazute si lucrari de restaurare la Turnul Fierarilor, inclus in ansamblul "Thalia", consilierii judeteni vor fi solicitati la inceputul toamnei sa aprobe o rectificare de buget care sa permita alocarea unor sume pentru finalizarea investitiilor in acest obiectiv.