Instalarea noii Puteri la guvernarea Romaniei in toamna anului trecut nu se resimte inca la nivelul judetului Bihor. Transferul de responsabilitate de la social-democrati la oameni ai Partidului Democrat sau Partidului National Liberal se realizeaza mult mai anevoios.

Daca liderii filialei UDMR au stiut dintotdeauna ce vor, mentinandu-si, de fapt, propriii reprezentanti in functiile pe care le detineau si pe vremea PSD, nu acelasi lucru se poate spune despre oamenii Aliantei "D.A.". PD nu a ocupat inca toate posturile scoase la mezat in primele luni ale anului, asteptand "demisii de onoare" din partea oamenilor PSD.

Cum acestea au intarziat sa apara, nici liderii filialei democratilor nu s-au grabit sa puna piciorul in prag prin presiuni la ministrii de resort.

In schimb, liberalii din judet au fost mult mai harnici, ultimul director impus de acestia fiind Doru Draghici, care a ajuns sa conduca destinele Agentiei Judetene pentru Ocuparea si Formarea Profesionala, dupa ce in perioada 1996-2000 s-a ocupat de destinele Directiei Regionale Vamale Oradea.

Chiar daca Alianta "D.A." a reusit sa preia destinele unor institutii publice-cheie, persoanele instalate in fruntea acestora sunt repetente la capitolul comunicare cu mass-media, lasand sa se inteleaga fie ca nu muncesc, fie ca au devenit peste noapte extrem de secretosi.

Lipsa de transparenta a directorilor de institutii descentralizate a fost adusa la cunostinta deputatului liberal Cornel Popa, co-presedinte al Aliantei "D.A.". Acesta sustine ca nu si-a dat seama de absenta directorilor PNL din informatiile mass-media, promitand ca ii va cere prefectului Ilie Bolojan sa-si struneasca sefii institutiilor descentralizate.

Pana atunci, cei care ar trebui sa puna in aplicare programul de guvernare cu care Alianta "D.A." a castigat alegerile din toamna anului 2004 dovedesc o reala lipsa de responsabilitate atat fata de institutia pe care o conduc, cat si fata de formatiunea politica care i-a ajutat sa obtina fotoliile caldute si bine platite.