Recent, vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Chiru, presedinte al organizatiei judetene a PPCD, a adus in atentia opiniei publice o situatie de criza la SC "Drumuri si Poduri" SA, o societate aflata inca sub controlul CJ Braila.

"Din punctul meu de vedere, privatizarea celor 60% din actiuni este rea, pentru ca acest procent a insemnat o complicare a situatiei de la aceasta societate, o alambicare a relatiei dintre managerii societatii si Consiliului Judetean, a creat tot timpul tensiuni vizavi de lucrari, de stadiul acestora, de plata lor", a afirmat Chiru.

El a mai spus ca a fost impotriva privatizarii pentru ca a gasit o serie de nereguli la care i s-a raspuns in urma unor adrese interne ale CJ, dar considera ca argumentele au fost subtiri si ca s-a urmarit doar vanzarea de catre fosta administratie judeteana a acestui pachet de 60% actiuni pentru a crea un avantaj clientilor politici, deoarece actiunile au fost clar subevaluate.

In sedinta de ieri a Consiliului Judetean, consilierii s-au simtit jigniti de acuzele vicepresedintelui Chiru, de faptul ca se incearca o degradare a imaginii publice a activitatii lor si ca, daca a gasit nereguli la acest contract de privatizare, ar fi trebuit sa faca un raport pe care sa-l aduca in discutie in CJ, si nu in alta parte.

Dupa mai multe discutii aprinse, consilierul judetean PSD Ion Rotaru a admis ca trebuie si exista acest drept al consilierilor de a constitui o comisie care sa analizeze aspectele semnalate la SC "Drumuri si Poduri" SA.

"Avem dreptul sa constituim o comisie speciala care sa analizeze inaintea organelor abilitate, politie, parchet, PNA, ceea ce se intampla in cadrul societatii, dar am senzatia ca este o problema falsa", a declarat consilierul Rotaru.

Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, nu a respins ideea constituirii unei comisii speciale care sa analizeze situatia de la SC "Drumuri si Poduri" si situatia reclamata privind acordarea locuintelor la Ord. 19, pentru a se inlatura orice suspiciune.

Fostul senator PSD Viorel Balcan, actualul director al SC "Drumuri si Poduri", a declarat ca se bucura ca se va intruni o comisie speciala care va analiza situatia: "Cred ca vicepresedintele CJ Chiru are o criza de personalitate si ar trebui sa se ocupe de lucruri la care se pricepe, respectiv lacatuserie si fotbal.

Daca reclama ilegalitati la contractul de privatizare, atunci este si el partas si ar trebui sa se arate solidar cu ceea ce se intampla", a subliniat Balcan.