O informatie de presa a tulburat lumea politica braileana - schimbarea din functie a prefectului liberal Nicolae Mitroi, ca fiind una dintre masurile pe care le va lua cu siguranta premierul Calin Popescu Tariceanu, in cadrul remanierii guvernamentale. Cel vizat s-a aratat surprins de stire, declarand ca nu are la cunostinta alte date in legatura cu posibila sa demitere.

"Nu stiu nici eu mai multe decat a aparut in presa. Am discutat problema cu senatorul Sabau si deputatul Sandu, este astazi sedinta de guvern si astept sa vad ce se va intampla dupa aceea", a afirmat Nicolae Mitroi.

Deputatul PNL de Braila, Gabriel Sandu, membru in Comitetul Executiv, a recunoscut, la randul sau, ca nu are nici o informatie legata de posibila schimbare a prefectului Nicolae Mitroi, dar nu a infirmat total stirea, aratand ca la Braila exista probleme in interiorrul organizatiei liberale.

"Nu am nici o informatie, dar am stabilit o intalnire cu secretarul general al partidului, iar dupa sedinta de guvern voi sta de vorba cu secretarul de stat pentru coordonarea prefecturilor, Victor Dobre. Marti, la sedinta Comitetului Executiv, voi solicita explicatii. Vom face un comitet interimar pentru o analiza a activitatii prefectului Mitroi. PNL va avea cu siguranta o alternativa.

Pe lista trimisa initial la Bucuresti, am avut trei propuneri: Nicolae Mitroi, Grigore Potec si Geana Patrascu. Se va analiza foarte serios, mai ales ca la Braila situatia din PNL si colaborarea dintre Primarie, Consiliul Judetean si Prefectura nu sunt in regula. Eu o sa propun foarte clar masuri de redresare a situatiei la Braila", a declarat Gabriel Sandu.

De altfel, din informatiile pe care le detinem, conducerea liberalilor braileni are de ceva timp in vedere varianta mai tanarului Grigore Potec, pe care l-ar prefera obositului prefect Nicolae Mitroi.