Asociatiile de locatari din doua cartiere ale municipiului Timisoara au depus la Primarie petitii pentru suspendarea lucrarilor de construire a unui centru crestin baptist, lucrari care au loc in singurul parc al celor doua zone.

Printr-un "troc" care a avut loc la inceputul anului trecut, intre reprezentantii bisericii baptiste "Maranata" si municipalitate, institutia crestina a primit o suprafata de 2.500 de metri patrati, din singurul parc in care se pot recrea cetatenii din doua cartiere mari ale orasului.

In schimb, administratia locala s-a ales cu o suprafata de 1.800 de metri, in apropierea parcului, un teren inutilizabil din cauza pozitiei blocurilor.

Consilierii locali au promovat hotararea fara a fi organizata o dezbatere publica, motiv pentru care cetatenii au cerut primarului municipiului, Gheorghe Ciuhandu, sa le explice in scris cine este vinovat pentru incalcarea legii, dar si care au fost alesii ce au participat la sedinta din 24 februarie 2004 si modul cum au votat ei la punctul unde se concesiona suprafata de 2.500 de mp catre cultul baptistilor.

Vizati sunt in special membrii democrati ai CL, partid in care se afla mai multi reprezentanti ai acestui cult. Pana acum au semnat petitii doar doua asociatii de locatari din 30, dar daca fiecare semnatar solicita primarului explicatii, in baza Legii 544, acesta va fi nevoit sa raspunda in scris fiecaruia dintre ei.

Locatarii din cartierele Girocului si Soarelui beneficiaza de asistenta juridica gratuita si sunt decisi sa declanseze un litigiu in instanta daca edilul-sef nu va anula autorizatiile de construire si de urbanism ale centrului crestin. Ei doresc, in primul rand, o dezbatere publica in care sa li se prezinte proiectul.

In caz ca nu sunt de acord cu acesta, oamenii vor solicita primarului sa promoveze un alt proiect de hotarare prin care se retrage concesiunea asupra acelei suprafete de teren.

Despre situatia acestui parc s-a sesizat si Corpul de Control al Prefecturii, care a facut un control la Serviciul de Spatii Verzi din cadrul Primariei, ocazie cu care s-a constatat cu stupoare ca nu exista nici un aviz din partea acestui serviciu si nici nu a fost solicitat acest act.

Din punct de vedere administrativ insa, nu se mai poate interveni in legalitatea hotararii de Consiliu Local, pentru ca termenul de decadere a trecut de multa vreme.