Actuala conducere a Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud va fi schimbata cel tarziu in a doua jumatate a lunii octombrie.

Prefectul judetului, Szilagyi Ioan (UDMR), a declarat ca, pana atunci, va fi aprobata modificarea Legii 215 in sensul ca presedintii si vicepresedintii acestor institutii vor putea fi alesi cu jumatate plus unu din numarul consilierilor si nu cu doua treimi cum se intampla in prezent.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu sustine ca majoritatea formata la nivelul CJ va permite in sfarsit inlocuirea din functie a presedintelui Gheorghe Marinescu (PSD), respectiv a vicepresedintelui Constantin Pamfiloiu (PRM).

Intrebat daca prilejul va fi folosit si pentru inlocuirea celui de-al doilea vicepresedinte, Ionel Tompa (PC), prefectul a spus ca formatiunea sa este de acord sa-l sustina pe acesta pentru a ramane in continuare in functie.

El a adaugat, insa, ca s-ar putea ca PD si PNL sa nu fie de acord, intrucat Alianta "D.A." a pierdut initial presedintia institutiei tocmai din cauza lui Tompa, ce promisese sustinere pentru candidatul Aliantei, dar a votat cu cel al PSD.

In replica, Gheorghe Marinescu (PSD) a declarat ca intentia actualilor guvernanti de a-l inlocui din functie prin modificarea Legii 215 este un abuz. Presedintele Consiliului Judetean nu a precizat, insa, cum va reactiona in cazul in care declaratiile guvernantilor vor fi puse in practica.